Přejít k hlavnímu obsahu

Mizerný víkend pro Patrika v Excelu a zaváhání MAD Lions aneb šestý týden LEC

19. 7. 2021 | 12:36 League of Legends
Šestý týden letní části LEC je za námi a play-off se začíná blížit opravdu rychle. Bohužel pro Patrika v Excelu to byl týden, který by asi nejraději zapomněl, a MAD Lions s Humanoidem a Carzzym si svoji prohru proti SK Gaming taky nedají do rámečku. Zároveň jsme se dočkali největšího evropského derby mezi G2 Esports a Fnatic, z něhož tentokrát vyšli lépe borci v oranžových barvách.
Víkend na zapomenutí pro naše borce
Víkend na zapomenutí pro naše borce
Zdroj: EXCEL

Letní část evropské LEC se pomalu blíží ke svému konci a v bojích o play-off začíná jít do tuhého. Speciálně hráči SK Gaming dostali povzbuzení a udrželi naději na to, že by se do další části dokázali probojovat. Jejich výhra nad MAD Lions byla velkým překvapením, ale je potřeba říct, že úřadující mistři Evropy nejsou naplno ve své kůži a na jejich výkonech je to znát. Na tento zápas se trochu blíže podíváme.

Taktická bitva to byla už od začátku a až na nějaké menší potyčky vyvolané junglery se v podstatě nic nestalo. O to horší je fakt, že MAD Lions nezvládli takticky a mechanicky přehrát SK Gaming. Od úřadujících mistrů Evropy jsme čekali něco více, ale to něco nebyl schopen nikdo předvést. Ani Humanoid se svou LeBlanc, ani Carzzy se svou Kalistou. Je potřeba říct, že Mundo na straně SK měl také velký podíl na finálním výsledku hry. MAD Lions tak nadále pokračují ve výpadku formy a SK Gaming tak stále živí šanci na play-off.

Dále se musíme zastavit u týmu EXCEL, který nezvládl další víkend a vypadá to, že na první postup do play-off si tato organizace bude muset počkat do další sezóny. Speciálně prohra proti SK Gaming je může na konci sezóny hodně mrzet, protože právě tenhle tým bude jejich přímým konkurentem o postup do vyřazovací části LEC. Dokáže Patrik dostatečně zabrat a porazí EXCEL v následujících týdnech některého z favoritů, aby napravili své zaváhání?

Nakonec se ještě krátce podíváme do Severní Ameriky, kde 100 Thieves pod vedením Freeze nadále sedí v čele tabulky LCS po relativně úspěšném víkendu. Nestačili jenom na Dignitas, zatímco jejich hlavní konkurenti z TSM nezvládli duel s týmem FlyQuest a Evil Geniuses podcenili zápas s předposledním celkem tabulky, Golden Guardians. Dosáhne Freeze v trenérské roli natolik vysněného úspěchu organizace 100 Thieves?

Vlevo tabulka LCS a vpravo LEC
Vlevo tabulka LCS a vpravo LEC
Foto: Riot Games
Štítky: Humanoid, Carzzy, freeze
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.