Přejít k hlavnímu obsahu

Možný konec toxicity? Riot ve hře vypíná chat pro všechny

15. 10. 2021 | 18:50 League of Legends Update hry
League of Legends patří mezi nejoblíbenější zástupce žánru MOBA her. Jako každá jiná, má ale také své mouchy, jako například občas nevybalancované šampióny, nebo toxické chování hráčů. Právě s toxicitou má League of Legends jeden s největších problémů, podstatně zmírnit by ho mělo zrušení psaní do /all chatu.
League of Legends
League of Legends
Zdroj: Riot Games

To, že je toxicita obrovským problémem v online hrách, ví asi každý. S jedněmi z nejvíce toxických hráčů se potýká League of Legends, titul, který je tu s námi již dvanáctým rokem. V Riot Games si toho samozřejmě jsou vědomi, a tak v uplynulých letech podnikli kroky, nezbytné právě pro co nejvyšší eliminaci toxicity – vylepšený report systém, vyšší tresty a další věci.

Křišťálová Lupa

Tím nejextrémnějším, ale také možná nejprospěšnějším, se stane odebrání /all chatu ze hry. Tato funkce až dosud dovolovala hráčům psát zprávy, které uvidí v zápase naprosto všichni. Krom domlouvání si „férového“ 1v1 se /all chat stal zdrojem informací, kdy se hráči mohli dozvědět, že jejich protivník třeba spal s jejich matkou a podobné lahůdky. K odebrání dojde v aktualizaci 11.21, která by měla dorazit za nedlouho. Jinak ale vše zůstává při starém. Odznáčky a smajlíky ve hře budou nadále vidět a slyšet, tanečky pomocí CTRL+1/2/3/4 budou stále dostupné spolu s chatem na konci hry, kde si se svými protivníky můžete napsat.

Přesto je možné, že se /all chat do hry někdy v nějaké podobě vrátí. Koneckonců, komunikace je jedním z důležitých prvků hry a vysmát se protivníkovi, že něco udělal špatně, k tomu zkrátka občas patří. Stejně jako v každé hře ale platí, že vše je o komunitě. Riot tímto krokem doufá, že toxicitu ve hře sníží na co nejnižší hranici, což by bylo fajn.

Štítky: toxicita
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.