Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje na českou ligu ve FIFĚ 22 pomalu dohořívá

14. 7. 2021 | 17:13 EA SPORTS FC 24
Společnost EA Sports nám nedávno dala poprvé čichnout novým trailerem, kde představila nebo naznačila novinky ve FIFĚ 22. Spekuluje se hlavně o kartách v Ultimate Teamu, ale i o stadionech, klubech a ligách, jenž by mohly být teoreticky přidány. Má naše česká liga šanci?
FIFA 22
FIFA 22
Zdroj: EA Sports

Naše 1. česká fotbalová liga se ve FIFĚ ukázala naposledy 10 let zpátky. Posledním ročníkem, kdy se česká nejvyšší fotbalová soutěž objevila ve fotbalové videohře od EA Sports, byla FIFA 11. Ve hře bylo celkem 16 zástupců tehdejší Gambrinus ligy, včetně již druholigových týmů jako 1. FK Příbram nebo FK Ústí nad Labem, které bylo nejslabším českým klubem dle hodnocení. Nejvyšší hodnocení týmu z naší ligy měla AC Sparta Praha se třemi hvězdami z pěti. Češi si už bohužel zvykli na absenci české ligy, stejně jako na cizí komentáře při zápasech. Poslední české hlášky byly ke slyšení ve FIFĚ 15, kdy zápasy komentovala legendární dvojice Jaromír Bosák a Petr Svěcený. 

Nic není jisté, avšak s českou ligou to v nadcházejícím ročníku FIFY vypadá bledě. Podle hlasování ohledně zájmu se naše soutěž nachází až na 14. místě, což nevěstí nic dobrého. V otevřeném hlasování zaobírá první příčku ukrajinská liga. Překvapením je egyptská liga, která se vyhřívá na 7. místě.

Podle uniklých informací je již potvrzené, že nově přibude 5. anglická liga, což je pro mnohé hráče nepochopitelné. Spekuluje se taky o kyperské, indické a maďarské. Pokud se naše FORTUNA:LIGA ve FIFĚ 22 opravdu neukáže, tak se budeme muset spokojit alespoň se třemi českými stálicemi - AC Sparta Praha, SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň. O pravidelných jednáních na přidání české soutěže se hovoří poměrně často, falešné naděje ale fanouškům přináší spíše zklamání.

Hlasování o nových ligách
Hlasování o nových ligách
Zdroj: fifplay.com