Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI a G2 jsou prvními postupujícími týmy do play-off PGL Majoru. Frozen se zachránil a pokračuje v turnaji!

31. 10. 2021 | 18:59 Counter-Strike 2 Live coverage
Po vyřazení osmi týmů nám konečně odstartovala také fáze s legendami. Parádně do ní vstoupili Entropiq, kteří dvakrát senzačně zvítězili, dvě porážky mají naopak na kontě MOUZ a Frozenovi tak hrozí vyřazení. Pojďme se tak společně podívat, co nás čeká ve třetím kole New Legends Stage.
Rozpis druhého dne
Rozpis druhého dne
Zdroj: PGL

Nejprve je ale potřeba si shrnout, co se dělo v sobotu. První dvě kola bojů o play-off totiž nabídla spoustu zajímavých duelů. Prvním opravdu velkým překvapením Legends fáze byla prohra týmu Vitality nad Virtus.pro. Francouzský celek překvapivě nezvládl ani svůj druhý zápas proti Heroic a sestava s nejlepším hráčem světa za minulé dva roky je na hraně vyřazení. Jak ale z úvodní části PGL Majoru víme, stále nemusí být nic ztraceno.

Podobně musí přemýšlet také Frozen a jeho tým MOUZ. Myšáci sice do druhé fáze Majoru postoupili s odřenýma ušima na úkor BIG, jejich hra se ale ani neblíží svému maximálnímu potenciálu a zejména acoR s dexterem schytávají největší porci kritiky. MOUZ nejprve nestačili na NIP a po prohře s týmem FURIA jsou jedinou prohru od vyřazení z Majoru. Pro někoho to bude z hlediska budoucnosti v týmu "všechno nebo nic".

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Mnohonásobně krásnější příběh píše naopak česká organizace Entropiq. S její ruskou sestavou se o možnostech na postup spekulovalo již v první fázi stockholmského turnaje, po parádních výkonech jsou ale střelci vedení zkušeným trenérem hoochem mezi legendami, kam vlétli jako hurikán. Shodným výsledkem 16-9 si Entropiq poradili s týmem Liquid a senzačně také se silným celkem Gambit. V obou případech se navíc hrálo Vertigo, kde se kluci prezentovali hodně zajímavou hrou, a je dost možné, že si na tuto mapu týmy dají nyní větší pozor.

Tímhle se ale dostáváme do dalšího dne, a hlavně k prvním BO3 sériím New Legends Stage. Všechno sice odstartují poslední čtyři BO1 duely celého PGL Majoru, ve kterých najdeme týmy se skóre 1-1, jako jsou Gambit, Astralis nebo FaZe Clan, nás ale samozřejmě zajímá to, co se rozjede odpoledne. Entropiq si o postup do play-off zahrají proti G2, což je z 2-0 týmů ta nejschůdnější varianta a tím pádem i životní šance. Nedělní program pak bude patřit Frozenovi a jeho MOUZ, kde doufáme, že se s turnajem nerozloučí. Nezapomeňte fandit!

Program 2. dne New Legends Stage:

 

Štítky: PGL Major, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.