Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší akademie u nás nebude chybět na AORUS MČR Tour. Co je tahle sestava zač?

17. 6. 2021 | 15:00 Counter-Strike 2
Druhá kvalifikace na AORUS MČR Tour přivítala přes dvě desítky týmů, jejichž hráči zřejmě preferují domácí chládek oproti venkovním pařákům. Mezi účastníky jsme tak našli zajímavá jména, jako třeba akademii eSuba Youngsters, která v turnaji uspěla i díky hraní z bootcampu. Celou kvalifikaci však překvapivě opanoval tým Saurians.
eSuba Youngsters
eSuba Youngsters
Zdroj: Keboseek

S projekty akademií se v loňském roce roztrhl pytel, různé organizace se však prezentují rozdílnými ambicemi. eSuba zlanařila Jiřího 'KOZLIK' Kozla a vedle něj se objevuje tolik známých talentů, že se dá hovořit o nejvíce ambiciózním academy týmu u nás. Jména jako Lukáš 'sAvana' Lintner nebo Roman 'dreez' Čomor se na scéně pohybují už nějaký čas a právě tenhle projekt eSuby je pro ně ideální prostor vyrůst v budoucí domácí hvězdy.

Tým s označením eSuba Youngsters nechyběl už na prvním milníku sezóny, HAL3000 MČR Tour, a od svého vzniku nezměnil jediného hráče. V rámci postupného růstu se tedy očekávalo, že B tým jedné z nejznámějších organizací domácí scény by neměl chybět ani na dalším velkém turnaji. Větší úspěch se Kozlikovi a spol. zatím nepodařil, tým jako takový se však vyvíjí, což se potvrdilo i úspěchem o minulém víkendu. Vzhledem k prohranému finále na ně čeká soupeř z nejlepšího koše, v případě prohry se však jistě poperou o úspěch v Challenger části. Každý podobný turnaj a těžký zápas podobné týmy rozvíjí, hlavně když kluci vydrží pohromadě.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Co se týče průchodem kvalifikací, tak až do semifinále prošli eSubáci se snad největším přehledem ze všech účastníků. Jejich semifináloví rivalové z Fadee Gaming sice kousali a živě streamovaný zápas se natáhl až na třetí mapu, zdatný individuální i týmový výkon však byl nakonec o něco lepší právě na straně Youngsters. Finálová prohra o lepší seed na třech mapách sice zamrzí, ale za předvedenou hru se nemusejí kluci stydět. Na úvodní mapě Nuke si napravili chuť ze semifinále, ale po prohraném Ancientu jim už docházela energie – a to i přesto, že soupeř měl za sebou maraton právě na této nové mapě. Závěrečná Mirage už patřila jasně Saurians.

Celá sestava eSuba Youngsters:

 Česká republika Jiří 'Kozlik' Kozlik
 Česká republika Roman 'dreez' Čomor
 Slovensko Lukáš 'sAvana' Lintner
 Česká republika Jan 'kavak' Knespl
 Slovensko Patrik 'PATR7KK' Staňo

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.