Přejít k hlavnímu obsahu

To nejlepší na konec! Lukáš Matěja vítězí po parádním závodě Logitech G Challenge!

24. 10. 2021 | 14:10 Virtuální závody Reportáž
Poslední kvalifikace je za námi a můžeme říct, že stejně jako vždy belgický okruh Spa-Francorchamps naplnil očekávání. Z našeho úhlu pohledu šlo vzhledem k množství soubojů a také novému vítězi o nejlepší závod otevřených kvalifikací v rámci Logitech McLaren G Challenge. Pokud jste závod nestihli živě, tak doporučujeme mrknout se na záznam!
Poslední kvalifikace je za námi!
Poslední kvalifikace je za námi!
Zdroj: Logitech

Ještě před samotným hlavním závodem jsme mohli sledovat kvalifikaci, ze které stejně jako v té otevřené zajel nejlepší čas Lukáš Matěja. Přesněji se jednalo o parádní 2:16.305, ke kterému se nejvíce přiblížila hvězda celého Logitech G Challenge Martin Kadlečík s časem 2:16.599. Všechno toto ovšem bylo ihned na začátku zapomenuto, když se Martin Kadlečík už v zatáčkách Eau Rouge – Radillion dokázal dostat do vedení závodu. Zde nějakou chvíli také vydržel a vypadalo to, že se dočkáme dalšího dominantního výsledku.

Lehce po polovině závodu se Lukáš Matěja probudil a dokázal dohnat necelé tři vteřiny, které na vedoucího ztrácel. Pár kol se snažil o to zaútočit, ale Kadlečík nechtěl za žádnou cenu svoji pozici vzdát. Ovšem v 16. kole mu už Matěja šanci na bránění nedal a po skvělém výjezdu z Radillionu na rovinku Kemmel se dokázal dostat po jeho bok a na brzdách do zatáčky Les Combes šel do vedení, které si už nenechal ujít a po smutném Hungaroringu se konečně dočkal výhry.

Výsledky závodu ve Spa
Výsledky závodu ve Spa
Zdroj: Assetto Corza
PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Konečné pořadí není asi překvapením pro nikoho a pomyslný titul vítěze všech kvalifikací si odnáší Martin Kadlečík, ten ovšem ještě své schopnosti bude muset ukázat ve finálovém závodě, do kterého postoupila nejlepší osmička jezdců z celkového pořadí. Na toto finále se můžeme těšit 11. prosince a vítěz si kromě postupu do Wildcard finále, v němž se pojede o ceny v hodnotě milionu korun a zážitek s F1 McLaren týmem, odnese také finanční odměnu ve výši 25 000 Kč a dosud nezveřejněný volant Logitech v hodnotě 45 000kč! Na ostatní zúčastněné čekají ceny v podobě herních periferií od Logitechu, takže nikdo neodejde domů s prázdnou.

Celkové pořadí Logitech G Challenge
Celkové pořadí Logitech G Challenge
Foto: Logitech
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.