Přejít k hlavnímu obsahu

Nejsledovanější streamer byl zabanován. Vysílal NBA zápas pro úplně celý svět

5. 11. 2021 | 18:02 Twitch.tv Twitch
Gaules se poměrně rychle zařadil mezi největší jména na Twitchi. Celá skutečnost je ještě více fascinující, jelikož to není anglicky mluvící streamer, na kterého by se mohl kouknout každý, ale Brazilec. V říjnu se dokonce stal nejsledovanějším streamerem na platformě. Nyní se však vloudila chybička. Gaules byl při streamování NBA zápasu poprvé zabanován na Twitchi, vysílal ho totiž celému světu.
Gaules
Gaules
Zdroj: Twitch.tv/Gaules

Brazilský streamer Alexander 'Gaules' Borba se v posledních letech na Twitchi stal naprostým hitem a jeho sledovanost raketově vystoupala až do absolutních výšin. Gaules je zejména populární pro své CS:GO přenosy, kde často restreamuje velké turnaje, ale také také se nebojí zabrouzdat i do hraní dalších titulů. Populární 37letý streamer se v současnosti může pyšnit více než 3 miliony sledujících na Twitchi a momentálně drží titul nejsledovanějšího streamera na světě, protože i jeho počet odvysílaných hodin je skutečně astronomický.

Borba letos v říjnu ve sledovanosti hravě strčil do kapsy ostatní celosvětově oblíbené streamery, a dokonce sesadil z trůnu i samotného xQc. Jeho popularitu z největší části zajistily právě CS:GO turnaje, ovšem velký podíl má také nově skutečnost, že může oficiálně streamovat NBA v Brazílii. Ani to se však neobešlo bez potíží. Gaules obdržel 4. listopadu svůj první ban na Twitchi a pravděpodobně to bylo právě kvůli streamování NBA.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Vypadá to, že streamer začal své vysílání bez geo-blockingu, tudíž zápas mezi Los Angeles Lakers a Oklahoma City Thunder mohl na jeho kanále sledovat úplně celý svět a ne pouze diváci z Brazílie. Stále není jasné, jestli je chyba přímo na straně streamera, nebo jestli za to může špatné nastavení Twitche. Gaules však své fanoušky informoval, že se vše řeší s adminy a zanedlouho bude znovu online.

Jak řekl, tak se také stalo, jeho ban vydržel pouhých 10 hodin a v současnosti je Gaules znovu na scéně. Borba i jeho diváci si tak společně mohou oddychnout, protože jeho kanál zažívá jedny z nejdůležitějších dní celého roku, jelikož v portugalštině vysílá aktuální CS:GO Major ve Stockholmu. Brazilský tým FURIA se dostal do čtvrtfinále, které se hraje právě dneska, a očekává se sledovat ve statisících. Ještě že tedy přišel ten unban.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: gaules