Přejít k hlavnímu obsahu

Novou sezónu ESEA lig odstartoval zápas Dark Tigers proti nejlepšímu ženskému týmu světa. Jak to dopadlo?

5. 5. 2021 | 16:04 Counter-Strike 2
36. sezóna všech divizí v ekosystému ESEA lig sotva skončila a 37. sezóna klepe na dveře. Oficiální začátek byl 4. května, většina týmů se ale dostane do akce až o den později. SINNERS Esports v ESEA Premier budeme věnovat samostatný článek, v tomhle vás provedeme přehledem, komu v jaké z dalších divizí můžete fandit.
ESEA League
ESEA League
Zdroj: ESEA

ESEA Advanced

Hned pod prestižní soutěží Premier, dříve známou jako Mountain Dew League, se nachází divize Advanced. V ní se z minulé sezóny dokázali udržet hráči Sampi.Tipsport, zatímco sestava Sazka.BRUTE sestoupila o patro níže. Stejně jako minule zde však i tak budeme mít tři zástupce, protože hned dvojice CZ/SK týmů dokázala uspět v play-off divize Main a kromě 100 MČR bodů a prize money si odnesla i postup do Advanced. Tuto ligu od minulé sezóny pokrýváme v našem Zápasovníku, kde můžete počínání tria Sampi.Tipsport, ENTERPRISE esports a Entropiq bedlivě sledovat. Koneckonců, všichni mají na programu své první zápasy dnes, respektive zítra večer.

ENTERPRISE esports při své premiéře v této lize vyzvou od 19:00 polský ESCA Gaming, neboli los kogutos. Ve druhém zápase se EP utkají s dánským týmem Singularity, termín zápasu však ještě není potvrzen. Dnešní večer bude vedle ENTERPRISE patřit také Sampi.Tipsport, kteří vstoupí do nové sezóny soubojem s Good Game ze Severní Makedonie a zítra by na ně měl čekat mCon esports, tým z Beneluxu. Až ve čtvrtek si premiéru po postupu zažijí Entropiq, které mají v itineráři hned dva zápasy. Nexus Gaming a Young Ninjas jsou známými pojmy z různých Tier 3 turnajů, takže hned na úvod si leckrova banda naplno otestuje své kvality a formu.

Rozpis zápasů
Rozpis zápasů
Zdroj: https://www.playzone.cz/zapasovnik/turnaje/194968

ESEA Main

Tam, odkud naposledy postoupili ENTERPRISE a Entropiq, v této sezóně budeme mít neskutečných devět zástupců. Ať už jde o Sazka.BRUTE, kteří sestoupili z Advanced, nebo eSubu, která zase v play-off těsně nepostoupila výše, tak je jasné, že v ESEA Main bude mít naše scéna aspirantů na postup opravdu hodně. Tohle duo totiž doplňují známá jména v podobě Dark Tigers, ECLOT a DEFEATERS, mezinárodní sestavy Cryptova a RVG.BlackTrains, nebo další stálice 1dayHeroes a ANDROMEDA. Komu věříte nejvíce, to už necháme na vás.

Jako první svůj úvodní duel odehrály týmy Cryptova a DTG, zajímavý byl ale především zápas druhého zmíněného. Tygři se totiž postavila XSET, aktuálně nejlepšímu ženskému týmu světa se jmény jako zAAz, mimi nebo Juliano. Zvolenou mapou byla Mirage, která slovenskému týmu jednoznačně vyhovuje. Dámy si odnesly debakl 16:1 a nové složení temných tygrů dostalo velkou vzpruhu. Teď už na to jen navázat dalšími výhrami.

Dark Tigers vs. XSET
Dark Tigers vs. XSET
Zdroj: ESEA

Zbývajícími soutěžemi v ekosystému ESEA lig jsou Intermediate a Open. V té první máme tři zástupce, konkrétně Universe, BloodyDevils a Gunrunners.AOC Academy. Nejnižší divize je pak otevřená naprosto komukoliv a díky tomu budou zkoušet štěstí více než dvě desítky českých a slovenských týmů. Pokud některé z nich máme jmenovat, tak mezi žhavá želízka určitě budou patřit sestavy eEriness MARVO, eSuba Youngsters nebo Winfinity. Tato organizace má mezi 743 účastníky dokonce i ladies sekci. Pokusit se postoupit budou snažit také hlavní týmy NecroRaisers, MF esports, Gifted.uRage, Fadee Gaming, E-RIVALS, nebo nEophyte, sbírání zkušenosti naopak bude prioritou u akademií ENTERPRISE, Sampi.Tipsport nebo obou rezervních týmů Sazka.BRUTE.

Štítky: ESEA, Dark Tigers
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.