Přejít k hlavnímu obsahu

NVIDIA Síň slávy česko-slovenského esportu letos rozšířil Milan "Striker" Švejda

29. 11. 2021 | 09:00 Všechny hry MČR
Od roku 2016 vyhlašuje Česká asociace esportu vyhlašuje Síň slávy česko-slovenského esportu, do níž každý rok při příležitosti MČR v Brně přibude jedna osobnost, která v minulosti přispěla k rozvoji esportu v domácích vodách. Letos se navázalo na vůbec prvního člena, s tím nejnovějším totiž má spoustu společného.
Milan 'Striker' Švejda
Milan 'Striker' Švejda
Zdroj: PLAYzone

Prvním členem Síňe slávy česko-slovenského esportu se stal Ivan 'Dev1' Lazarov. Letošní přírůstek tak znamená už celkem šestou osobnost, která byla oceněna za dlouholetou práci pro esport. Představujeme vám nového člena Síně slávy, jimž se stal Milan 'Striker' Švejda, současný šéfredaktor populární stránky HLTV, která informuje více než 4 miliony fanoušků esportu měsíčně o novinkách z kompetitivního světa hry CS:GO.

Svojí redaktorskou kariéru Striker odstartoval právě u nás v PLAYzone, po roce a půl aktivního psaní mu ale přestala čeština stačit. Měl ambice a chtěl zkusit něco víc, navíc mu angličtina vždycky přirozeně šla, tak se rozhodl zkusit napsat pár článků v angličtině. Jako první si vyhlídl pracovní nabídku od týmu VeryGames, u těch se mu ale nepoštěstilo a výběrovým řízením přes TeamSpeak nakonec neprošel.

Milan 'Striker' Švejda
Milan 'Striker' Švejda
Foto: PLAYzone

Na začátku roku 2013 přišel ale zlomový moment, to když si Striker zavolal s Petarem "Tgwri1s" Milovanovicem a dostal příležitost stát se členem redakce renomovaného portálu HLTV.org. Poslal jim testovací článek, který se jím hned zalíbil, tak mu dali šanci. Podle Strikerových slov byly začátky dost pomalé, v prosinci 2013 ale dostal díky tomu, že někdo jiný odpadl, šanci letět na svůj úplně první Major.

A od té doby se to s jeho kariérou pořádně rozjelo. Kromě Majorů už Striker letěl i do Katowic, pak do Kolína, kde dělal své první rozhovory se zahraničními CS:GO hvězdami, pak přišly na řadu DreamHacky a další prestižní turnaje. Jako žurnalista obletěl Milan "Striker" Švejda téměř celý svět a osobně poznal ty úplně nejlepší Counter-Strike hráče, které kdy tenhle svět viděl. Jeho přehled a esport znalosti jsou opravdu úctyhodné a nejen proto mu místo v Síni slávy po boku Dev1ho, hakkiJuniora, CzechClouda, Herdyna a Giacoma právoplatně patří.

Stále totiž nezanevřel na své kořeny, a když mu to situace umožní, na MČR se vždy ukáže a zapojí se do dění. První roky bojoval jako hráč, posléze se stal komentátorem či analytikem a svoji nepřetržitou sérii měl porušit až letos. Síň slávy mu ale plány zhatila a stejně se na výstavišti na otočku mihl, to aby si převzal právě tohle prestižní ocenění. Za tým PLAYzone mu k ocenění gratulujeme a přejeme hodně zdaru v další kariéře!

V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.