Přejít k hlavnímu obsahu

O titul e:LIGY se stejně jako vloni utká SK Slavia Praha, ve finále ji doplní silné duo z FK Pardubice

4. 4. 2021 | 22:45 EA SPORTS FC 24
V sobotu odpoledne vypukla finálová fáze největšího českého FIFA turnaje – e:LIGY. Minulé týdny a online kvalifikace rozhodly o hráčích, kteří se utkají během velikonočních svátků o slávu a hlavně peněžní odměnu ve výši 150 000 Kč. Kdo si nakonec tuto výhru odnese?
e:LIGA
e:LIGA
Zdroj: e-liga.cz

e:LIGA je oficiální českou soutěží, kterou pořádá Ligová fotbalová asociace. Zapojeny jsou tak všechny fotbalové kluby nejvyšší domácí soutěže FORTUNA:LIGY, což dodává lize o to větší grády. Po ukončené kvalifikaci a následujícím semifinálovém turnaji jsme se dozvěděli dvojice hráčů, kteří se během Velikonoc utkají o slávu a uznání komunity. Nejlepší hráči, kteří na virtuální trávníky o tomto víkendu zavítají, soupeří o prize pool ve výši 150 000 Kč, medaile a pohár pro vítěze. Ze 36 hráčů mohlo postoupit do play-off pouze 16 nejlepších.

Každý zápas ve skupinách i v play-off se hraje každý s každým na tři vítězná utkání. Bohužel není možné organizovat online “čtyřhry” 2v2, a proto se za nerozhodného stavu série utkají v posledním zápase kapitáni daných týmů. Roli kapitána zastává hráč, který byl klubem nominován, nebo ten, který se umístil v tabulce semifinále na prvním místě. Celá soutěž vyvrcholí v pondělí večer v přímém přenosu v televizní stanice ČT Sport.


Update po sobotním hracím dni: Nejkontroverznější moment první poloviny skupin se odehrál v zápasu Slavie proti Bohemians, kdy byla M4tk0vi odepřena jasná penalta, která mohla pomoci otočit zápas v prospěch zástupce Bohemians. Na otázku, zda by měla FIFA obsahovat systém VAR, M4tk05 odpověděl: „Já bych ho tam dal, na sto procent.“ Právě klokani bohužel na tohle doplatili, v celkovém součtu totiž skončili třetí. Podobně málem dopadla také Viktoria Plzeň, eFotbalista roku T9Laky totiž do skupinové fáze vstoupil chladně a zaznamenal dvě porážky. Otočení série proti Karviné se ale nakonec povedlo, což bylo pro postup klíčové.

Druhá polovina sobotního dne byla ještě více napínavá. Ve zbývajících skupinách si totiž soupeři nic nedarovali a v obou případech musely rozhodovat až pomocné tiebreakery. Ve skupině C sice jeden z největších favoritů, FK Pardubice ve složení Miki a Seron, prohrál na závěr s Libercem, právě tohle duo ale jde nakonec do play-off – a to i přesto, že totožné skóre 9:6 se 6 body má i třetí 1. FC Slovácko, které musí smutnit. Podobný scénář se konal také v Déčku, kde o jeden bod skóre více uhrálo duo Entropiq v barvách FC Fastav Zlín, díky čemuž po prohře nad Olomoucí ovládlo skupinu. Osmým týmem v play-off se s udrženýma ušima stali oblíbenci ze Sparty.

Update po nedělním hracím dni: Po dořešení kauzy kolem FC Viktorie Plzeň mohlo vypuknout play-off, do kterého drtivě vstoupily Pardubice, jejichž duo Miki, Seron vyřadilo Mladou Boleslav s čistým štítem. Do akce se ale pak dostala právě Plzeň, která po dvou prohrách měla na mále. T9Laky ale zavelel na comeback, ke kterému mu dopomohl výhrou i mladičký Ondra17. Třetí čtvrtfinále bylo opět spíše rychlejší záležitostí, když loňský finalista SK Slavia Praha zametl se Slovanem Liberec 3:1. Na závěr dějství osmi nejlepších však zase proběhla jedna z těsnějších bitev, které se přelévaly ze strany na stranu. Po těsných výhrách ale Sparta postup dále urvala.

Po krátké pauze se v neděli odehrála také obě semifinále. Tím prvním byl souboj pardubického dua proti obhájcům z Plzně. Miki a Seron patří k nejlepším hráčům u nás, a i když už nejsou spoluhráči v Sampi.Tipsport, tak výhrou 3:1 jasně ukázali, že jim to pořád spolu pálí. Druhé semifinále poté nabídlo tuhou bitvu v podobě velkého pražského derby. Ve velké formě hrající Emerickson poslal Spartu do vedení 2:1, DRMi10, ale Slavii zachránil neskutečným stylem. V závěrečném pátém zápase totiž prohrával už 0:3, comeback však dokázal zakončit třemi chycenými penaltami a klub z pražských Vršovic tak nebude ani ve druhém ročníku chybět ve finále. Spartě se spravit náladu nepodařilo ani v zápase o třetí místo, kde se čistou výhrou 3:0 alespoň k bronzu dostala Viktoria Plzeň. Určit nám zbývá už jen šampiona, finále je na programu v pondělí živě na ČT Sport.

e:LIGA – play-off pavouk
 SK Slavia Praha3         
    SK Slavia Praha3      
 FC Slovan Liberec1         
       SK Slavia Praha-   
 FK Teplice2         
    AC Sparta Praha2      
 AC Sparta Praha3         
          Šampion 
 FK Pardubice3         
    FK Pardubice3      
 FK Mladá Boleslav0         
       FK Pardubice-   
 FC Fastav Zlín2         
    FC Viktoria Plzeň1      
 FC Viktoria Plzeň3    AC Sparta Praha0   
          FC Viktoria Plzeň 
       FC Viktoria Plzeň3   

Skupina A

  • 1. místo: SK Slavia Praha (DRMi10, CptKubajz) – 12 bodů
  • 2. místo: FK Mladá Boleslav (steeKing, Doli97) – 9 bodů
  • 3. místo: Bohemians Praha 1905 (M4tk05, Almosteq) – 6 bodů
  • 4. místo: FC Zbrojovka Brno (czKoudy17, Kavvwi) – 3 body
  • 5. místo: FK Jablonec (Peposlav, Suchos95) – 0 bodů

Skupina B

  • 1. místo: FK Teplice (Dalas, Sobla) – 12 bodů
  • 2. místo: FC Viktoria Plzeň (T9Laky, Ondra17) – 9 bodů
  • 3. místo: MFK Karviná (K1leris, Efik) – 6 bodů
  • 4. místo: FC Baník Ostrava (Totikjepan, Boleks) – 3 body
  • 5. místo: Slezský FC Opava (Robiino, Rak) – 0 bodů

Skupina C

  • 1. místo: FK Pardubice (Miki, Seron) – 6 bodů
  • 2. místo: FC Slovan Liberec (Sajmonowycz, Pan_Peca) – 6 bodů
  • 3. místo: 1. FC Slovácko (Modri, Kordaaas) – 6 bodů
  • 4. místo: SK Dynamo České Budějovice (Slapi113, Ballumi10) – 0 bodů

Skupina D

  • 1. místo: FC Fastav Zlín (Huhnak, RIIJK) – 6 bodů
  • 2. místo: AC Sparta Praha (Emerickson, The Johny) – 6 bodů
  • 3. místo: SK Sigma Olomouc (Ritzy, Johnytaborak) – 6 bodů
  • 4. místo: FK Příbram (Dzanny11, rostak) – 0 bodů
Štítky: e:LIGA, ČT Sport
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.