Přejít k hlavnímu obsahu

Obhájce titulu Emerickson: Udělám maximum pro to, abych znovu vyhrál!

22. 10. 2021 | 11:59 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
A první rozhovor je tady! Před začátkem čtvrtého ročníku FIFA COOL Ligy jsme vyzpovídali Jana "Emerickson" Krupičku, který patří ke špičce na naší scéně. Mezi jeho největší úspěchy můžeme zařadit vítězství AXE FIFA COOL Ligy, bronzové místo na V4 Future Sports Festivalu a získaný titul eReprezentanta. Znát jej můžete nejen jako hráče, ale i jako streamera nebo příležitostného komentátora. V rozhovoru nám prozradil, jak to aktuálně vypadá ve Spartě nebo kolik FIFA Pointů měl k dispozici k otevírání balíčků.
Obhájce titulu Emerickson
Obhájce titulu Emerickson
Zdroj: PLAYzone

Jak se ti prozatím líbí FIFA 22?

Stále mám smíšené pocity a nedokážu se rozhodnout, jestli jdeme dobrým, nebo špatným směrem. Zvykal jsem si na nextgen verzi. Tento rok je ta hra určitě nejvíce reálná k fotbalu, ale já si myslím, že by to měla být  hlavně zábava, protože je to stále hra, chybí mi tam více arkádových prvků. Hra by se měla obecně více zrychlit. Ale určitě jsou tu věci, u kterých vidím potenciál, že by FIFA mohla jít kupředu.

K začátku nového ročníku FIFY neodmyslitelně patří i pořádný nákup FIFA Pointů a otevírání balíčků. Měl jsi v balíčcích štěstí?

Nemohu si stěžovat na štěstí v balíčcích, dopadlo to lépe než jsem čekal. Do mého účtu přišlo něco okolo 300K FIFA Pointů, což je šílený obnos peněz, to já vím. Nicméně na kompetitivní scéně se bez toho hráč neobejde. Je potřeba tam nejdříve něco zainvestovat a samozřejmě postavit konkurenceschopný tým. Momentálně spoléhám na duo Cruyff & Pelé. 

Podstoupil jsi v této FIFĚ už nějaké turnaje?

Mám za sebou jeden offline turnaj, kde se mi bohužel nepovedlo postoupit ze skupiny o jeden jediný bod. Ovšem zúčastnil jsem se také jednoho online turnaje, konkrétně Gussepe Cupu #3, ve kterém jsem vyhrál a zajistil si tak místo v měsíčním finále. Více toho zatím nebylo, přece jen jsme na začátku sezóny a ty hlavní turnaje máme teprve před sebou.

Je, podobně jako v minulém ročníku, rozdíl v gameplayi v jednotlivých módech?

Přijde mi, že rozdíl ve friendlies není tak velký jako minulý rok. Víceméně se ta hra chová stejně jak v rivals, tak ve FUT Champs.

Jakožto vítěz minulého ročníku AXE FIFA COOL Ligy budeš letos obhajovat. Myslíš, že se ti to povede?

Vyhrát takový turnaj je skvělé, nicméně obhájit ten stejný titul bude nesmírně obtížné. Udělám maximum pro to, abych znovu vyhrál!

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Minulá sezóna pro tebe byla velmi povedená. Dokázal jsi vyhrát AXE FIFA COOL Ligu, stal ses eReprezentantem a mnoho dalšího. Jak hodnotíš svou minulou sezónu ty a který úspěch pro tebe má největší cenu?

Rozhodně to byla ta nejlepší sezóna v mé FIFA kariéře, to bez debat. Pro mě osobně je největší úspěch pozice prvního eReprezentanta. To je obrovská čest a skvělý úspěch, na který jsem hrdý.

Ve Spartě se před začátkem FIFY 22 urodilo pár změn, odešel JamesBony, MarioOoso99 a Johny už není hráčem na plný úvazek. Je to pro Spartu citelné oslabení?

Nejcitelnější ztrátou je rozhodně Mario, skvělý hráč, který za poslední 1-2 sezóny udělal velký progres. Bonymu se v minulé sezóně příliš nedařilo, ale jsem rád, že si našel nové angažmá a my se i nadále budeme potkávat v turnajích. Pro Johnyho nová pozice content creatora je určitě jistým vysvobozením. Tam si je určitě jistější než v profesionálním hraní.

Dva Ostraváci, konkrétně Dalas94 a DRMi10, se rozhodli přestoupit ze západu Čech právě do Ostravy (Dalas94 do Baníku a DRMi10 do Cryptovy). Nepřemýšlel jsi nad něčím takovým, když také přebýváš v Ostravě?

Toto léto bylo dost zajímavé hlavně díky přestupům, kterých se událo opravdu hodně. I já měl pár nabídek na změnu působiště, ale pro mě je momentálně Sparta na prvním místě. Dohodli jsme se na podmínkách prodloužení nové smlouvy o další 2 roky s 2 roční opcí. ACS mi opět ukázala důvěru, když mi nabídli tuto nabídku na dlouhodobé prodloužení a za to jsem nesmírně vděčný. Jsem zde spokojen a vedení je semnou taktéž spokojeno, nebylo tedy o čem diskutovat.

Myslíš, že vzrostla oblíbenost esportu během koronavirové pandemie?

Rozhodně ano. I když to vyzní velmi divně, tak období během lockdownu a korony bylo pro streamery a esport tím nejúspěšnějším, co se čísel týče. Jen je škoda, že jsme si pořádně nezahráli offline turnaje, to mě opravdu mrzí. Každopádně tento ročník se to snad změní a budeme mít možnost si zahrát i před lidmi.

Díky za rozhovor! Máš nějaký vzkaz pro své fanoušky nebo příznivce FIFY?

Já také děkuji! Chci rozhodně poděkovat všem mým příznivcům a rodině za podporu v minulé sezóně. Ať už na Twitchi, YouTube nebo turnajích. Udělám vše pro to, aby ta nadcházející sezóna byla minimálně tak úspěšná jako ta minulá.

Aktuální tým Emericksona
Aktuální tým Emericksona
Foto: Emerickson
Štítky: FIFA COOL liga