Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlédnutí za uplynulou FIFA COOL sezónou. Co všechno se letos událo a kdo je MVP?

29. 7. 2021 | 12:50 EA SPORTS FC 24 PR článek
FIFA COOL sezóna s pořadovým číslem tři byla nedávno ukončena hvězdným THE NEW AXE EFFECT Showmatchem. Tento ročník se nesl s příchutěmi Big Shock! a také AXE, kteří byli partnery celého projektu. Pojďme se společně podívat, jak probíhaly jednotlivé události celé sezóny včetně té hlavní - AXE FIFA COOL ligy.
FIFA COOL sezóna
FIFA COOL sezóna
Zdroj: PLAYzone

Třetí FIFA COOL sezóna se sebou přinesla mnoho změn, ať už v celém programu, nebo v jednotlivých soutěžích. Předešlé dva ročníky byly odehrány pouze s jedinou událostí, a to právě COOL ligou, která byla odehrána formátem jako normální liga. Každý si tedy zahrál s každým a konečné umístění v tabulce rozhodovalo, zda bude daný hráč bojovat o sestup do druhé ligy, nebo naopak o vítězství celé soutěže. To se letos dočista změnilo. S příchodem třetí FIFA COOL sezóny si naši fanoušci mohli všimnout, že do Zápasovníku byla přidána také FIFA. Příznivci této videohry tak mají správný servis a pořádný přehled všech zápasů a turnajů, dokonce je možné si proklepnout jednotlivé hráče.

Úvodním eventem celého projektu byla AXE COOL liga, která se nově nehrála formátem klasické ligy. Soutěž sestávala ze 16 hráčů, kteří po barážových zápasech získali slot díky umístění v předchozí sezóně. Celkem 16 hráčů je tedy rozděleno dle umístění do výkonnostních košů a rozlosováno do 4 skupin. Ty se hrály, poslední dobou velice oblíbeným typem pavouku, GSL formátem, při kterém je možné postoupit i přes jednu porážku. Z každé skupiny postoupili dva hráči do play-off, kde se utkali v boji o 50 000 Kč. Všechny zápasy v rámci AXE COOL ligy byly streamovány na našem Twitch kanále s komentátorským doprovodem Jiřího "Bananides" Johanidese, Filipa "Koozy" Lejčka a Tomáše "The Hateris" Ryse.

Již ve skupinách jsme rozloučili s hráči, jenž pomýšleli na nejvyšší příčky, tedy třeba s Matejsem, Mikim nebo DRMim. Ligu hned ve čtvrtfinále opustila další zvučná jména, T9Laky a Seron, kteří byli pasováni mezi největší favority na vítězství. Do finálového dne se dostala trojice sparťanů – Emerickson, MarioOoso99 a Caster, o nejúspěšnějším týmu tedy není pochyb. V obložení letenských byl jediným konkurentem Dalas94, zástupce FK Teplice. Po tom, co Dalas prohrál semifinálové utkání a poté i boj bronz, se naneštěstí pro něj na stupínky slávy postavili tři sparťané. Zlato si z AXE COOL ligy odnesl Jan "Emerickson" Krupička, který má za sebou doposud nejlepší sezónu. Druhé místo obsadil Caster a bronz si odnesl MarioOoso99, dnes již hráč Entropiqu.

Vítěz AXE FIFA COOL Ligy Emerickson
Vítěz AXE FIFA COOL Ligy Emerickson
Foto: Emerickson

Druhou částí sezóny byl Big Shock! COOL Pohár. Turnaj byl otevřený pro širokou veřejnost, zúčastnit se tedy mohl takřka kdokoli. Hrálo se systémem jednoduchého pavouka a v pozdějších fázích byli do poháru nasazeni také hráči z AXE COOL ligy. Zápasy pozdějších fází byly vysílány opět s doprovodem komentátorů. Poháru, probíhajícího začátkem prázdnin, se zúčastnil nemalý počet hráčů. Účastníci, jež FIFU nehrají na profesionální úrovni, se mohli ukázat na obrazovkách před stovky lidí a navíc zabojovat o celkový prize pool 40 000 Kč.

První boje, které se vysílaly na streamu, byly ty osmifinálové. V této fázi se ocitla jak dobře známá jména, tak i ta méně známá nebo dokonce neznámá, jako třeba Luky22 a Saint_SB10. První jmenovaný se přes osmifinálového oponenta nedostal, ovšem ten druhý ano. Saint_SB10 dokázal zaskočit Kobbyho a také celou komunitu. Fanoušek Bohemians následně vyškolil Dalase94 a v semifinále si poradil s MarioOosem99. Neočekávané jméno Saint_SB10 se ocitlo opravdu až ve finále proti K1lerisovi ze Ziconu esports, dalšímu z outsiderů. Ve finálové sérii se představili dva překvapiví hráči, kteří za sebou nechali nesmírně zkušené borce. Svou neuvěřitelnou cestu na herním křesle nakonec vítězně završil Svatopluk "Saint_SB10" Boušek a odnesl si 20 000 Kč.

Big! Shock FIFA COOL Pohár
Big! Shock FIFA COOL Pohár
Foto: PLAYzone

Poslední událostí byl nový THE NEW AXE FIFA Showmatch. Netradiční klání v podání dvou kádrů po pěti hráčích byl jakousi třešničkou na dortu. O tom, kdo se zde představil, rozhodovali čistě diváci svými hlasy přímo na našem Facebooku, přičemž kapitány byli zvoleni dva dosavadní šampioni, Emerickson a Saint_SB10.

THE NEW AXE EFFECT Showmatch se odehrál ve velmi atraktivním formátu All-Kill, kdy se hraje do poražení celého týmu. Po hře mezi prvními dvěma hráči hraje vítěz znovu. Poražený je nahrazen hráčem, který je okamžitě po první hře vybrán, aby vyzval vítěze první hry. Tak to pokračuje, dokud na jedné straně nikdo nezbyde. Do hry může být zapojen i kapitán, jenž má na starost dirigovat svůj tým. Všechny zápasy se hrály na jeden vítězný zápas.

Den před konáním Showmatche byla nominována nejchtěnější jména a na samotném streamu, kterým vás provázeli Jakub "Kany" Jícha a Antonín "Pandapple" Malina, si kapitáni vylosovali své spoluhráče. Z celkového počtu osmi nominovaných byli i tři Slováci. Ti se pohromadě setkali v Emericksonově týmu spolu s T9Lakym. Naopak čistě českou sestavu měl tým Sainta_SB10. Pod jeho jménem se představili Huhnak, Pan_Peca, M4tk05 a CptKubajz, kteří po poměrně dlouhém boji urvali vítězství a Svatopluk "Saint_SB10" Boušek se po výhře mohl opět radovat z dalšího prvenství. Sám se navíc nemusel ani zapojit, jeho parťáci mu byli dobrými kolegy.

THE NEW AXE EFFECT Showmatch
THE NEW AXE EFFECT Showmatch
Foto: PLAYzone

THE NEW AXE EFFECT Showmatch byl závěrečným hvizdem projektu, avšak netřeba smutnit, jelikož už v říjnu budeme zpátky společně i s tímto projektem, který zase o něco víc okořeníme a společně si jej znovu užijeme.

Nejen, že jsme měli díky hlavnímu partnerovi AXE provoněné celé studium a rozdali jsme vám během celé sezóny desítky produktů pro stylovější a voňavější život, můžeme nyný také zvolit AXE MVP celé sezóny! Číslem jedna byl zvolen hráč, který sice ani jednu ze soutěží neovládl, ale jeho konzistentně kvalitní výsledky byli nade všemi. Gratulace, MarioOoso99!

MarioOso99 je MVP sezóny
MarioOso99 je MVP sezóny
: PLAYzone