Přejít k hlavnímu obsahu

Permanentní ban za smazaný klip? Padl, později byl ale Twitchem odstraněn

16. 5. 2021 | 00:51 Twitch.tv
Twitch streamer OmegaPro dostal dvakrát ban za klip, který byl smazaný. Poprvé pouze na dva dny, druhý ban byl již permanentní. Společnost Twitch nejspíše uznala chybu a ban po dvou dnech odstranila. Streamer nechápe, proč by za DMCA měl být permanentní ban.
OmegaPro ban
OmegaPro ban
Zdroj: Twitter OmegaPro / Twitch

OmegaPro byl udělen dvakrát ban za stejný klip, přičemž v době druhého banu byl již klip smazaný. Důvod banu mělo být streamerem neověřené DMCA, konkrétně hudba ze seriálu Upíří deníky. Poprvé byl ban pouze na dva dny, podruhé však permanentní. Streamer se na svém Twitteru snažil oslovit fanoušky, aby mu s problémem pomohli, protože samotný Twitch mu neodpovídal. Druhý ban měl být permanentní kvůli tomu, že se jednalo o streamerův druhý ban za pouhý jeden týden.

OmegaPro doufá, že v budoucnu se tímto problémem bude Twitch zabývat, protože není jediný, který dostal ban za absurditu, či ban z nejasného důvodu.

"Stížnost na porušení autorských práv se zdála být totožná s tou, za kterou jsem obdržel ban před týdnem. Jediný rozdíl je v tom, že v tvrzení je uvedeno, že jsem streamoval. V tu dobu jsem však streamoval stejný obsah, jako minulý týden." Napsal na svůj Twitter.

Jelikož má OmegaPro na svém Twitchi přes 33 000 sledujících a na Youtube přes 100 000 odběratelů, byla pro něj informace, že by měl dostat permanentní ban, velmi zdrcující, jelikož to představuje jeho hlavní zdroj příjmů. Taková ztráta by, po obrovském množství investovaného času, byla pro jeho život zřejmě dost zdrcující. 

Naštěstí pro něj, jeho účet nebyl příliš dlouho zabanován. Do 48 hodin byl totiž účet opět obnoven a Omega se tak mohl vrátit na pole streamovací služby. Na Twitteru poděkoval všem svým fanouškům za veškerou jejich podporu, protože ho prý jich oslovilo velké množství s tím, že mu chtějí s případem pomoci.

 

Štítky: Twitch, BAN