Přejít k hlavnímu obsahu

To je paráda! Entropiq mají na PGL Majoru další dvě výhry a jsou krůček od postupu do play-off

30. 10. 2021 | 19:56 Counter-Strike 2 Live coverage
PGL Major Stockholm se dostává do své druhé části. Prvních osm týmů se již rozloučilo, dalších osm se ale přidává do akce. Mezi nasazenými legendami najdeme nejvíce hvězdné týmy celého turnaje, ale také outsidery v podobě Evil Geniuses. Díky prvotnímu úspěchu se také v této fázi dočkáme našich zástupců, a to české organizace Entropiq a slovenského střelce Frozena.
Entropiq
Entropiq
Zdroj: sociální sítě týmu

New Challengers Stage je za námi a pro některé fanoušky začíná to hlavní až nyní. Do kolotoče PGL Majoru se přidávají ty nejlepší týmy světa v čele s Natus Vincere, Ninjas in Pyjamas nebo Team Vitality. Vedle nich poprvé v historii uvidíme také český pojem, ruská sestava týmu Entropiq totiž uspěla a čeká na ni nová výzva. Hráči se však od začátku turnaje netají tím, že by to rádi dotáhli až do play-off, na které individuálně mají. V úvodní fázi prohráli jen jednou, tady mezi legendami ale bude ještě menší prostor pro chyby, které se nemilosrdně trestají.

Nestranní fanoušci jsou nejvíce zvědaví na výkony týmu Copenhagen Flames, který překvapivě prošel úvodní fází bez jediné prohry, ale současně si ani jednou nezahráli ve studiu, tým vedle týmu. Nyní už všechny zápasy proběhnou ve studiovém prostředí, takže se nyní skutečně ukáže, jak na tom kdo je. Totéž platí například o Heroic, kteří jsou leckým označováni za jedny z králů online sezóny a Challengers částí prošli s odřenýma ušima. Když jsme u Dánů, tak totéž se dá říci o Astralis, kteří sice zvrátili svůj osud, ale i tak potřebují zlepšit svoji hru.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Favorité na postup do play-off jsou jasní. Celky jako NAVI, Vitality nebo třeba Gambit jsou mnohými považováni za jisté postupující dále. S čistým štítem a skórem 3-0 ale mohou projít do finální části PGL Majoru jen dva týmy, a každá prohra dost podstatně ovlivní nasazení do vyřazovacího pavouka. No a jelikož se na úvod začíná BO1 zápasy, vše je nevyzpytatelné, a jak je na Majorech zvykem, určitě se něco klíčového nějakým způsobem zamotá.

Pojďme se už ale soustředit na první hrací den, který nabídne první dvě hrací kola. Kdo se špatně vyspal, ten to bude mít ve zbytku New Legends Stage složité. Pokud se zaměříme na naše zástupce, tak česká organizace Entropiq se na úvod turnaje utká s americkým týmem Liquid. Mezi legendami jde o jednoho z hratelnějších soupeřů. MOUZ s Frozenem to budou mít o poznání těžší, jejich prvním soupeřem budou světové dvojky z NIP.

První kolo se hraje od jedenácti do zhruba šestnácti hodin, to druhé pak odstartuje hned posléze. Současně se vždy hrají dva zápasy, které můžete sledovat na dvou souběžných streamech. Program je následující:

Štítky: PGL Major, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.