Přejít k hlavnímu obsahu

PGL Major: Entropiq na třech mapách padli proti FURII, Frozen se loučí po dvou prodlouženích

1. 11. 2021 | 22:40 Counter-Strike 2 Live coverage
Bylo na čase dát sbohem BO1 zápasům na jedinou vítěznou mapu, od dnešního dne už na stockholmském vrcholu sezóny uvidíme jen a pouze dlouhé bitvy na dvě až tři mapy. Podle toho také vypadá zápasový itinerář, který nabízí jeden hvězdný souboj vedle druhého. V této fázi Majoru už si soupeře vybírat skutečně nejde!
Frozen
Frozen
Zdroj: HLTV.org

Druhý hrací den nám na závěr víkendu přinesl první dva postupující týmy do play-off. Jako první svoji úlohu splnili G2 Esports, kterým to ve Švédsku střílí opravdu náramně. Na vlastní kůži se o tom přesvědčili také Entropiq. Druhou místenku ve vyřazovací části pro sebe uzmuli Natus Vincere, z jejichž kádru to překvapivě nepadá nejvíce s1mplovi, ale této mašině, která jede krásně na jedné vlně, vládne nováček na Major turnaji B1T.

S turnajem se ve druhém dni New Legends Stage musely rozloučit dva týmy. Evil Geniuses byli největším outsiderem hlavní části Majoru a jejich pozice se potvrdila, snad kromě jedné vyhrané mapy proti stagnujícím Vitality. Zato finská organizace ENCE ani jednu mapu nevyhrála a v turnaji končí. Klíčové byly především slabé T strany, které Snappimu a spol. zlomily vaz. Na jejich úkor se dokázali zachránit MOUZ, které táhl Frozen.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Čtvrté kolo je před námi a těšit se můžeme na nálož dalších šesti zápasů. Všechno odstartuje souboj Entropiq s týmem FURIA, který je poslední nadějí brazilské scény, tedy vyjma jednotlivce FalleNa. Oba celky už se jednou potkali v ESL Pro League, kde sice česká organizace zvítězila, ale v řadách soupeře musel nastoupit trenér guerri, takže zápas zase tak vypovídající hodnotu nemá. I přesto jde pro Entropiq o další velkou šanci!

Každý jeden zápas nabízí parádní šlágr, vždyť o postup bojují NIP proti Gambit, zatímco o přežití hrají třeba Astralis s Vitality. Program pondělního dne uzavře další vystoupení MOUZ, kteří budou chtít udělat další krok v cestě za přežitím. Jejich devátým soupeřem na PGL Majoru bude tým Virtus.pro, se kterým se v této sestavě ještě neutkali. Vybírat si jednoduchého soupeře už v takové fázi turnaje není možné, tak snad to večer klapne.

 Program 3. dne New Legends Stage:

Štítky: PGL Major, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.