Přejít k hlavnímu obsahu

PGL Major: Pohádka je u konce. Entropiq i na třetí pokus prohrávají a končí jediný krůček od play-off

2. 11. 2021 | 11:01 Counter-Strike 2 Live coverage
Páté kolo New Legends Stage je tu, teď už týmy nemají další možnost zakopnout. Entropiq poslední dva zápasy nezvládli a teď už potřebují zvítězit, pokud se chtějí podívat mezi osm nejlepších týmů světa. Soupeře ale před sebou jednoduchého nemají, čeká je totiž Team Vitality.
Entropiq
Entropiq
Zdroj: sociální sítě týmu

Nejprve se ale ohlédněme za třetím dnem a zápasy týmů na skóre 2-1 a 1-2. Jako první svůj zápas zvládl FaZe Clan, který odvrátil vyřazení proti týmu Liquid. Podobný úspěch se vydařil také Vitality a Virtus.pro, což znamenalo konec tažení týmů Astralis a MOUZ. Turnaj se tak rozloučil s obhájcem titulu, stejně jako s jediným slovenským zástupcem Frozenem. Jeho tým sahal po výhře, ale nakonec padl ve druhém prodloužení.

Když se zaměříme na týmy, které bojovaly o postup, tak třetím účastníkem play-off se stal brazilský tým FURIA. Entropiq proti nim vyhráli jednu mapu, ale na rozhodujícím Ancientu rozhodovaly mnohé clutche. Dále uspěli také Gambit, kteří porazili NIP. Švédové po dvou těžkých prohrách budou také balancovat na hraně postupu, ačkoliv patřili mezi favority swissu. Poslední postupovou BO3 zvládli Heroic, kteří zvládli další dánské derby.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Nyní už ale k tomu, co nás čeká dnes, kdy se všechno odehraje na jednom streamu. Jako první jde do akce česká organizace Entropiq, která po dvou porážkách v řadě má ještě jednu šanci na postup do play-off. Ani tentokrát je ale nečeká jednoduchý soupeř, Team Vitality se totiž postupně rozehrál k dobrým výkonům a hraje už skoro tak, jak se od něj očekávalo. Pokud ale Entropiq chtějí postoupit, do třetice svůj zápas zvládnout musí.

Jako druzí se do akce vrhnou včerejší přemožitelé MOUZ a FaZe Clan. Virtus.pro se i přes změnu v sestavě před Majorem prezentují dobrým dojmem, ale totéž se dá říct o FaZe. Na papíře se dá hovořit o nejvyrovnanějším zápasu pátého kola. Celý program New Legends Stage poté uzavřou Ninjas in Pyjamas a Copenhagen Flames, kde by před turnajem byl favorit zcela jasný, ale v aktuální situaci může zvítězit opravdu kdokoliv.

Program 4. dne New Legends Stage:

Štítky: PGL Major, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.