Přejít k hlavnímu obsahu

Po úspěšném MSI zavítá na Island také Mistrovství světa!

31. 8. 2021 | 15:10 League of Legends
Podle zatím nepotvrzených zdrojů se letošní světový šampionát podívá na Island, kde už se konal první mezinárodní turnaj roku MSI. Po úspěšném finále LEC už víme, že jako nejlepší tým z Evropy zde vyrazí MAD Lions v čele s dvěma českými hráči Humanoidem a Carzzym. Následovat je budou Fnatic z druhého místa a Rogue, kteří si zahrají play-in fázi.
Worlds 2021
Worlds 2021
Zdroj: Riot Games

Po přestěhování světového šampionátu z Číny do Evropy vzniklo mnoho otázek kolem toho, kde ho vlastně bude možné uspořádat. Jako první na mysl přišel Berlín a studio LEC, které v roce 2019 bylo jednou ze tří lokací evropského Worlds. Další dvě lokace byly Madrid a Paříž, ale vzhledem k současné situaci okolo Covid-19 úplně nepřichází tato města v úvahu. Jako poslední možnost tedy zůstává pořadatelská země letošního MSI – Island.

Tato varianta také nyní začíná vypadat jako finální verze, protože podle některých zdrojů se již dokonce jedná o potvrzenou věc. Další informace by mělo studio Riot Games vydat v průběhu tohoto týdne. Speciálně pro české fanoušky bude mít letošní Mistrovství světa speciální náboj, protože kromě již zmíněných MAD Lions s Markem "Humanoid" Brázdou a Matyášem "Carzzy" Orságem se také dočkáme třetího zástupce. Bude jím Aleš “Freeze” Kněžínek, který v roli asistenta trenéra dovedl tým 100 Thieves k jejich historicky prvnímu titulu v lize LCS.

Zdroj: Dot Esports
Štítky: Worlds, freeze, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.