Přejít k hlavnímu obsahu

Přední organizátoři Tier 2 turnajů se spojují, v propojených sériích nabídnou téměř 3 miliony dolarů

28. 4. 2021 | 00:37 Counter-Strike 2
Evropská Tier 2 scéna je poslední dobou na strmém vzestupu, a to hlavně díky aktivním organizátorům jako jsou Relog, Funspark či Elisa. Právě tato trojice teď propojuje své probíhající série, pro účastníky přinesou celkem přes 2.7 milionů dolarů!
Elisa COC
Elisa COC
Zdroj: Elisa Esports

Evropská tier 2 scéna nabírá ve světě CS:GO čím dál větší podporu a popularitu. Největší vzpruhu však dostává teď, díky oznámené spolupráci tří předních organizátorů z „druhé“ ligy. Finský organizátor Elisa totiž oznámil pro příští rok LAN turnaj Elisa Champions of Champion. Čím je ale tento turnaj speciální?

Zastřešuje totiž série turnajů od organizátorů Relog, který pořádá měsíční Home Sweet Home turnaje, Funspark, který nově začal působit v Evropě, a samozřejmě také turnaje Elisa Invitational. Celý projekt vznikl díky datovému partnerovi všech tří organizátorů, společnosti GRID esports. Kromě společného vyvrcholení všech turnajů nabídne také například propojení ve formě sbírání bodů, které ukážou formu týmů skrz všechny turnaje, a co je hlavní, tak také kombinovaný prize pool, který dosahuje téměř na tři miliony dolarů.

Podle organizátorů je hlavním cílem projektu pomoci všem týmům se zviditelnit, nehledě jejich jméno nebo na to, zda patří mezi partnerské týmy některého z organizátorů. Jedná se tak trochu o rýpnutí do trojice hlavních organizátorů - ESL Gaming, BLAST a FLASHPOINT - jejichž turnaje se čím dál více uzavírají. Naopak turnaje zmíněné trojice patří často mezi ty úplně nejotevřenější, kdy v akci vidíme týmy jak z druhé stovky, tak i z první desítky HLTV žebříčku.

Elisa COC
Elisa COC
Zdroj: Elisa Esports

Celá struktura bude mít tři vrstvy. Na té nejnižší jsou pravidelné cupy, konkrétně měsíční turnaje ze série Home Sweet Home o 100 000 dolarů, čtvrtletní Elisa Invitational, a také turnaje ze série Funspark ULTI

Druhou vrstvu tvoří vyvrcholení jednotlivých sérií, které přijdou v roce 2022. Těšit se tak můžeme na LAN Sweet LAN, Elisa Masters a Funspark ULTI Grand Finals, které dohromady nabídnou 800 000 dolarů. 

Ty úplně nejlepší týmy se pak mohou těšit na úplný vrchol, turnaj Elisa Champion of Champion. Na něj se dostanou celky, které během více než rok trvající série naberou do tabulky nejvíce bodů. Prize pool pro tento závěrečný turnaj bude teprve oznámen a dá se očekávat, že už teď dost tučná částka pořádně naroste.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.