Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme vám komentátory a analytiky jubilejního ročníku Vodafone MČR v CS:GO

30. 10. 2021 | 13:37 Counter-Strike 2 MČR
Do jubilejního desátého ročníku Vodafone MČR v CS:GO nám zbývá už méně než měsíc. Pomalu už tedy nastává ten správný čas si postupně představovat všechny důležité aktéry vrcholného turnaje letošního roku. Ještě než se vrhneme na týmy, tak tu máme klíčovou součást v podobě našich expertů. Na koho se můžete těšit za mikrofonem a u analyst desku?
Představení týmu expertů
Představení týmu expertů
Zdroj: grafika PLAYzone

Vodafone MČR v CS:GO se po roční odmlce vrací opět na Brněnské výstaviště, kde se nejdůležitější turnaj sezóny odehraje před pověstným bouřlivým publikem. Hlavní role samozřejmě patří samotným týmům, které o postup na Vodafone MČR 2021 bojovaly v průběhu celého roku, bez doprovodných hlasů by ale žádný zápas nikdy neměl tak dobrou atmosféru, jakou si zaslouží. Pojďme si tedy představit ty, kdo vás letošním finále provedou.

Nejprve se vrhneme na analyst desk, jehož role je klíčová v navození správné atmosféry pro každého diváka, doma i přímo na místě. Jeho moderátorem letos bude hernímu světu dobře známý Mikoláš Tuček, který se k moderování Vodafone MČR v počítačových hrách vrací po několika letech. Českou herní ikonu budou doplňovat tři právoplatní analytici, které z celé sezóny už můžete znát moc dobře. Dva z nich si ale na MČR zažijí premiéru.

Vůbec poprvé v historii se mezi experty objeví zástupkyně něžného pohlaví. Oblíbená streamerka Ljudmila 'Miley' Mikitová si roli analytičky jednou vyzkoušela a od té doby se postupem času stala neodmyslitelnou součástí předních přenosů na domácí scéně. Vedle Miley se postaví další nováček, avšak ne žádný esportový zelenáč. Hubert 'Cannie' Ludwig se ještě vloni stal mistrem České republiky jako hráč týmu SINNERS, posléze se ale přesunul před kameru, kde jako bývalý profík umí nepřekonatelně vypíchnout na zápase, co je přesně třeba.

Složení analyst desku v roli hosta doplní Roman 'blade' Pilný, jakožto každoroční stálice, která k podobným turnajům prostě patří. Bývalý úspěšný hráč se po aktivní kariéře stal full-time streamerem a CS:GO se nadále věnuje takřka na denní bázi. Díky kombinaci zkušeností a vtipných poznámek opět bude parádní součástí desku.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Zatímco analytiky si v průběhu mistrovství užijete jenom tři, komentátorů bude připraveno mnohem více. V průběhu celých pěti dní tohoto parádního maratonu se bude sedmička komentátorů střídat v různých dvojicích, kdo ale bude hlasem samotného finále, to si zatím necháme pro sebe. Hlavní hvězdou za mikrofonem bude bezesporu Jiří 'Bananides' Johanides, bez něhož si v dnešní době nejde představit žádný prestižní domácí CS:GO turnaj, ať už má roli jakoukoliv. Vedle něj se objeví například Marek 'shadye' Hovanec, rovněž jedna z velký stálic.

Již druhé vystoupení v Brně čeká na Jozefa 'Joshua' Dekana a Matěje 'Straty' Cihláře, kteří se za dva roky opět posunuli a jejich komentování si jistě všichni užijete. Premiéru před brněnským publikem naopak zažije Tomáš 'sTORM' Svoboda. Toho jste mohli slyšet už vloni, živé komentování je ale přece jenom úplně jiná disciplína.

Premiéru na finálovém CS:GO turnaji celého roku si odbude také Jakub 'Koty' Kotajny. Toho jsme na začátku roku objevili díky našemu programu, ve kterém jsme dávali šanci novým nadějím, a jeho um jej během jediného roku dovedl až sem. Tým komentátorů doplňuje Přemek 'huhy' Malina, opět v jiné roli než v předchozích letech.

Vodafone MČR v počítačových hrách se odehraje 24. až 28. listopadu. Tradičním místem konání je Brněnské výstaviště, letos nás v rámci festivalu Life! najdete v pavilonu B. Jubilejní 10. cesta za titulem mistrů ČR ve hře Counter-Strike: Global Offensive bude skutečným svátkem pro všechny fanoušky, protože každý jeden zápas se odehraje před živým obecenstvem. Bude to velká jízda, tak buďte u toho s námi, ať už doma nebo na streamu!

Představení týmu expertů
Představení týmu expertů
Zdroj: grafika PLAYzone
MČR PC
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.