Přejít k hlavnímu obsahu

Preview skupiny B: Je T9Laky jasným favoritem na postup?

24. 5. 2021 | 18:40 EA SPORTS FC 24
AXE FIFA COOL liga je v plném proudu a již zítra nás čeká druhý hrací den, kde se rozhodne o dalších postupujících do play-off. Pojďme si společně rozebrat jednotlivé hráče skupiny a zjistit, kdo má největší šance na postup.
Skupina B
Skupina B
Zdroj: PLAYzone

UPDATE: Skupina B se před malou chvílí dohrála a my známe další postupující do play-off! Úvodní zápas celé skupiny sehrál T9Laky proti Kucerovi, který do zápasu vstupoval v roli outsidera. Viktorián T9Laky se v prvním zápase poměrně trápil, avšak ve druhém zápase svého soupeře do ničeho nepustil a dokázal vstřelit tři branky, které rozhodly o tom, kam se oba aktéři tohoto zápasu posunuli. Druhý duel sehrála dvojice RIIJK a Kobby88. Po vyrovnaném dvojzápasu se nakonec radoval zástupce SuperSlavie Kobby88, díky čemuž se vyšplhal za T9Lakym. První zápas o přežití v lize se konal mezi RIIJKem a Kucerou. Duel mezi těmito hráči dospěl až na penalty, kde byl úspěšnější RIIJK. Ten měl zřejmě v penaltovém rozstřelu nervy z oceli, jelikož si několikrát troufnul i na pověstný vršovický dloubák. Druhý penaltový rozstřel byl k vidění v napínavém zápasu o postup, kde byl úspěšnější Martin "Kobby88" Strnad a poslal tak favorita skupiny B do nezáviděníhodné pozice. Lukáš "T9Laky" Pour se po prohře dokázal oklepat a porazil reprezentanta Entropiqu poměrem 5:2. Druhá výhra ve skupině mu zajistila místo v play-off a společně s Kobbym se stal dalším čtvrtfinalistou pro letošní AXE FIFA COOL ligu.

Výsledky skupiny A
Výsledky skupiny A
Foto: PLAYzone

Minulé úterý se odehrála první čtvrtina skupinové fáze AXE FIFA COOL ligy. Ve skupině A se stalo hned několik překvapení, jedno z nich bylo rychlé vyřazení favorita M4tk0. Jeho první prohra přišla v úvodním utkání, když ho porazil týmový kolega z Bohemians MrRici. M4tk0 se s naší ligou definitivně rozloučil po prohře s Dalasem94. Právě ten se společně s Casterem dokázal probojovat do další fáze ligy. 

Skupina B

  • T9Laky (FCVP eSport)
  • RIIJK (Entropiq)
  • Kobbycz88 (SuperSlavia eSports)
  • Kucera (Inside Games)
Pavouk skupina B
Pavouk skupina B
Zdroj: Playzone

V prvním zápase úterního programu vyzve František "Kucera" Kučera, jediný zástupce Inside Games v lize, velezkušeného Lukáše "T9Laky" Poura. Úvodní zápas skupiny B má jasně daného favorita a outsidera, stejně jako ve skupině A. Papírovým favoritem je T9Laky, který patří dlouhodobě k úzké špičce naší FIFA scény a stále předvádí famózní výkony. Kucera je pasován do role outsidera, nutno však podotknout, že i on předvádí skvělé výsledky ve víkendové lize a taky má mnoho zkušeností. Kdo ví, třeba se stane repete z minulého úterý, když jasně daný favorit celé skupiny vypadl hned po dvou zápasech. 

Druhý zápas večera bude mít v režii Štěpán "RIIJK" Sobocki společně s Martinem "Kobby" Strnadem. Tento duel bude zřejmě napínavý až do posledních minut. Kobby, jakožto vítěz druhé ligy, bude chtít určitě prokázat, že v šestnáctce nejlepších není jen tak náhodou. Reprezentant Entropiqu RIIJK se v minulé sezóně dokázal umístit na 8. příčce první ligy. Oba hráči stabilně předvádějí skvělé výkony ve víkendové lize, ale jak už sám Michal "Caster" Štěpán naznačoval, tak FUT Champions (víkendová liga) a Friendlies (přátelské zápasy) jsou dva hratelně rozdílné módy, těžko tedy predikovat, kdo má větší šanci na postup.

Všechny zápasy skupiny B můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzone od 16:30.Stejně jako minulý týden Vás streamem provedou Jiří "Bananides" Johanides, Filip "Koozy" Lejček a Tomáš "The Hateris" Rys. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která Vám poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách. 

Štítky: FIFA COOL liga