Přejít k hlavnímu obsahu

Preview skupiny A: Kdo postoupí z této vyrovnané čtyřky?

18. 5. 2021 | 16:34 EA SPORTS FC 24
Konečně je to tady! Dnes začíná AXE FIFA COOL liga, konkrétně se odehraje skupina A, kde se rozhodne o prvních dvou postupujících do play-off. Pojďme si tak společně rozebrat skupinu a zjistit, kdo má největší šance na postup.
Skupina A
Skupina A
Zdroj: PLAYzone

UPDATE: Máme dobojováno! Play-off AXE FIFA COOL ligy zná své první dva čtvrtfinalisty. Souboje ve skupině A sehrála již zmíněná čtveřice hráčů (M4tk05, Dalas94, Caster, MrRici). Do role favorita této skupiny byl pasován M4tk05, který ovšem očekávání všech nenaplnil. M4tk05 se stal prvním vyřazeným celé ligy, když nedokázal v takticky spjaté bitvě porazit svého spoluhráče z Bohemians a ve druhém zápase prohrál divokou přestřelku s Dalasem94, který se do části poražených dostal po prohraném souboji s Casterem. V malém pražském derby mezi Casterem a MrRicim se hrálo o první vstupenku do play-off. V tomto zápase rozhodla efektivita Sparťana Castera, jenž dokázal zvítězit nad zástupcem Bohemians a stal se tak prvním postupujícím do play-off. Poslední zápas večera sehrál právě MrRici a gólově naladěný Dalas94 z minulého dvojzápasu. Po nesmírně vyrovnaném duelu se nakonec z postupu do elitní osmičky radoval zástupce Teplic Dalas94.

Výsledky skupiny A
Výsledky skupiny A
Foto: PLAYzone

 


Během víkendu bylo všech 16 hráčů rozřazeno do 4 košů podle svých výkonů v minulé sezóně FIFA COOL ligy. Z každého ze čtyř košů byl následně vylosován jeden z hráčů do skupin A, B, C a D. Tento formát je ve světě sportu a esportu velmi populární, jelikož není možné, aby se v jedné skupině utkali dva finalisté minulého ročníku. Zápasy ve skupině se odehrají systémem GLS a formátem BO2 (nejlepší ze dvou). Ale teď už na samotnou skupinu A.

Skupina A

  • M4tk05 (Bohemians eSports)
  • Dalas94 (FK Teplice eSports)
  • Caster (AC Sparta eSports)
  • MrRici (Bohemians eSports)
Harmonogram
Harmonogram
Foto: PLAYzone

Los ve skupině A nepřál týmu Bohemians eSports, protože se hned v prvním kole potkají oba dva zástupci Klokanů. Nutno podotknout, že turnaj je individuální, takže i to je možné. Nejlepší výchozí pozici má Matěj "M4tk05" Dunka, který si svým počínáním v minulé sezóně zajistil nejlepší výchozí pozici a v prvním kole nastoupí proti svému parťákovi Richardu "MrRici" Růžičkovi. Ten se do AXE FIFA COOL ligy dostal na poslední chvíli, když v baráži porazil Milana "MKL77" Klementa a Pavla "Pikej" Kaila.

Druhý zápas večera sehrají hráči, jenž se nacházeli na sestupových příčkách první ligy, tedy Martin "Caster" Štěpán a Martin "Dalas94" Vujtík, jediný hráč skupiny A nereprezentující pražský klub. Dalas94 má na turnajích poměrně smůlu, včetně minulé sezóny FIFA COOL ligy. Často bývá vyrovnaným, ne-li lepším hráčem, avšak chybí mu trochu štěstěny. Mírným favoritem v tomto utkání je Caster, kterému se Ultimate Team ve FIFA 21 určitě musí líbit. V tomto ročníku několikrát dokázal pokořit TOP 200 ve víkendové lize. Dalším aspektem je fakt, že má zástupce Sparty v tomto ročníku štěstí v balíčcích, což znamená, že hraje s opravdu solidním týmem. 

První hrací den AXE FIFA COOL ligy můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzone od 16:30. Celým streamem Vás provedou Jiří "Bananides" Johanides, Filip "Koozy" Lejček a Tomáš "The Hateris" Rys. Na všechny zápasy si také můžete vsadit u sázkové kanceláře Tipsport, která Vám poskytne kurzovou nabídku i v live sázkách. 

Štítky: FIFA COOL liga