Přejít k hlavnímu obsahu

Příběh Scarlett a její cesty mezi zergskou elitu

7. 3. 2021 | 17:17 StarCraft 2
Kanadská StarCraft 2 hráčka Sasha "Scarlett" Hostyn nyní hraje za Shopify Rebellion, kde před nedávnem podepsala kontrakt. Na scéně ale za sebou rozhodně zanechala stopu už dávno předtím. Jak vůbec vypadala její cesta k současné formě nejlepší světové hráčky StarCraftu?
Welcome Scarlett
Welcome Scarlett
Zdroj: Twitter.

Sasha ''Scarlett'' Hostyn se narodila v prosinci 1993 a vyrůstala v Kingstnu, Ontariu. Hraní počítačových her měla jako koníček už než začala s kompetitivním hraním v roce 2011 a stala se profesionální hráčkou. Sama o sobě říká, že je transgenderová žena a chtěla být od narození mužem. Tato osobnost ji provází i v herním světě, kde se netají tím, že je jí jedno, jestli je žena, nebo muž, na její výkony to prý nemá vliv. Scarlett vstoupila také do Guinnessové knihy rekordů jako nejvýdělečnější hráčka počítačových her v roce 2016.

Od roku 2011 Scarlett pokořila nespočet výzev a vyhrála mnoho Starcraftích turnajů. Z počátku začínala hrát pouze dámské turnaje Iron Lady, kde vyhrála rovnou tři turnaje před tím, než začala hrát proti kanadské špičce pravidelně a získala dostatek zkušeností na to, se prosazovat i ve světě. V roce 2012 se Scarlett stala kanadskou šampionkou a později s týmem Acer vyhrála také v Severní Americe finále World Championship Series, kde získala vstupenku na World Championships.

Scarlett vyhrála také mnoho turnajů v zahraničí a konstantně se umisťovala mezi nejlepší trojicí hráčů. Těchto výsledku dosáhla především díky obrovské pomoci Jaka "NoRegret" Umpleba, s nímž žila v Jižní Koreji v gaming housu pro zahraniční hráče. Jeho obyvatelé si vypomáhali při tréninku, což vedlo k tomu, že Scarlett začala porážet ty největší jména ve StarCraft světě. Nikoho nepřekvapí, že většina z nich byla právě korejského původu. Možná proto měl pobyt v jejich prostředí na její herní styl takový vliv.

Na turnaji IEM PyeongChang dokázala Scarlett zdolat dvojnásobného šampióna Kima "sOs" Yoo Jina a získala zlato. Toto byl masivní krok a především historická událost v rámci esportu celkově. Scarlett totiž jako první žena vyhrála turnaj s prémiovým označením. Netrvalo to dlouho a kvalifikovala se i do Global StarCraft 2 ligy. 

Podepsáním Scarlett u týmu Shopify Rebellion se organizace už tak plná talentů stala jestě silnější. Navíc mít kanadského hráče, tedy hráčku, v kanadské organizaci, to je vždy pěkné. S bývalým hlavním koučem týmu Liquid Dariem "TLO" Wünschem se tento tým jeví jako dravec, který se chystá na scéně předvést opravdu ve velkém a uvidíme, zda toto angažmá Scarlett posune ještě o krůček dál, podobně jako tomu bylo při jejím období v Jižní Koreji.

Aktuální soupiska Shopify Rebellion:

 Kanada  Dario "TLO" Wünsch  zZerg 
 Kanada  Sasha "Scarlett" Hostyn  zZerg
 Německo Julian "Lambo" Brosig  zZerg  
 Jižní Korea Byun "ByuN" Hyun-woo  zTerran