Přejít k hlavnímu obsahu

Profi fotbalista Jankto založil esportový tým!

1. 9. 2018 | 17:06 Všechny hry
Sampi eSports team. Dle názvu řadový esportový celek, to co jej však dělá speciálním, to je jeho zakladatel. Právě dnes 1. září byl oficiálně odhalen projekt, v jehož čele stojí profesionální fotbalista a esportový nadšenec v jedné osobě, 22letý hráč klubu UC Sampdoria Jakub Jankto.
Výchozí obrázek

Sampi eSports team. Dle názvu řadový esportový celek, to co jej však dělá speciálním, to je jeho zakladatel. Právě dnes 1. září byl oficiálně odhalen projekt, v jehož čele stojí profesionální fotbalista a esportový nadšenec v jedné osobě, 22letý hráč klubu UC Sampdoria Jakub Jankto.

Než odešel v 18 letech odchovanec SK Slavia Praha do Udinese Calcio, odkud se letos přesunul do Janova, věnoval se vedle reálného kopání do míče i tomu virtuálnímu. Pod přezdívkou SampinO se Jankto mimo jiné dostal i dvakrát na Mistrovství České republiky ve FIFĚ, nejlepším výsledkem bylo 4. místo v roce 2013. To ještě netušil, že se mu rok později podpisem v Itálii změní život.

Jakub Jankto (vlevo) se na turnajích potkával se svým aktuálním svěřencem DiDou (vpravo)

Letos v létě se však rozhodl do tuzemského esportového rybníčku vrátit a to ve spolupráci se společností J&K ProSports, se kterou založil herní organizaci, pojmenovanou po své herní přezdívce. Slovo dalo slovo a projekt byl dnes konečně odhalen. Mottem Sampi eSports teamu je "Hraní je v naší DNA" a hned od svého začátku bude domovem čtyř sekcí, převážně sportovních.

Nejzajímavější jména najdeme ve dvoučlenné NHL sestavě. V jejím čele se nachází Fin Erik 'Eki' Tammenpää, světový šampion letošního roku, kterému zdatně sekunduje světová jednička z předcházejících let, krajan Arttu 'Artuzio' Mustila. Vedle NHL nemůže chybět ani FIFA, jejíž barvy bude hájit Bulhar Stanislav 'WickyBG' Chakarov spolu s domácím Lukášem 'DiDa' Černým, který se s Janktem před lety na turnajích utkával. Výčet her pro jednotlivce doplňuje hráč TrackManie Benjamin 'Kronos' Suzenne, který pochází z Francie a rovněž patří mezi světovou extratřídu.

Největší hvězdou z řad hráčů Sampi eSports teamu je mistr světa v NHL 18, Erik Tammenpää

Jako jedinou týmovou hru se rozhodlo vedení organizace podpořit český Rocket League tým ve složení Marek 'nalmon' Weiser, Denis 'Deviix' Dvořáček a Petr 'Lauty' Lauterkranc. Na tuzemské scéně jde o známá jména, z nichž tím nejvýraznějším je bezesporu poslední jmenovaný, který si jako náhradník zahrál i za slavný Fnatic. I tato hra se alespoň zčásti přibližuje sportovním odvětvím, Jankto tedy jasně dává najevo, jakým směrem se bude jeho herní tým ubírat.

Výčet hráčů Sampi eSports teamu:

  • NHL 18
    {#Finsko} Erik 'Eki' Tammenpää
    {#Finsko} Arttu 'Artuzio' Mustila

  • FIFA 18
    {#Bulharsko} Stanislav 'WickyBG' Chakarov
    {#Česká Republika} Lukáš 'DiDa' Černý

  • TrackMania 2
    {#Francie} Benjamin 'Kronos' Suzenne

  • Rocket League
    {#Česká Republika} Marek 'nalmon' Weiser
    {#Česká Republika} Denis 'Deviix' Dvořáček
    {#Česká Republika} Petr 'Lauty' Lauterkranc

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.