Přejít k hlavnímu obsahu

Prohra se ctí. SINNERS sice podlehli brazilské mašině FURIA, dokázali ale vyhrát jednu mapu

5. 5. 2021 | 08:38 Counter-Strike 2
Byl to historický duel. Něco, co mohlo SINNERS vynést do výšin dosud nepoznaných. Nakonec ale SINNERS ve čtvrtfinále Spring Sweet Spring #1 prohrávají po dobrém a kvalitním výkonu s sedmým nejlepším celkem světa, týmem reprezentující organizaci FURIA Esports.
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Obrovskou příležitost dostali hráči SINNERS v turnaji od Relog Media Spring Sweet Spring. Po infarktovém souboji s Lyngby Vikings v osmifinále se totiž ve čtvrtfinále play-off potkali s brazilským velikánem FURIA, bezesporu největším favoritem celého eventu. Diváci tak mohli po showmatchi s G2 sledovat vůbec první oficiální zápas hříšníků proti Tier 1 týmu. A i přes prohru bylo rozhodně na co koukat!

Do karet SINNERS hned ze začátku bohužel nehrál jeden důležitý fakt – map pool. FURIA totiž hraje téměř totožné mapy jako naši střelci a taktéž škrtá Dust 2. Z těchto faktů jsme tak na obrazovce uviděli predikované výběry. Brazilci věřili Infernu, SINNERS Vertigu a duel měla rozhodnout Mirage.  

Na mapě Inferno hříšníci brzo poznali, jaké to je hrát proti týmům té nejužší světové špičky. Navíc hráli proti obávaným a hlavně nesmírně agresivním hráčům  okolo Andreie "arT" Piovezana, kteří momentálně hrají i v prestižním play-off DreamHack Masters Spring. A právě zmiňovaný 25letý in-game leader obtěžoval SINNERS zřejmě nejvíce, zmínit můžeme časté schovávání se u stromu na B situ, z čehož plynula i taková kola, která měli hříšníci téměř pod kontrolou. Sečteno a podtrženo, FURIA předvedla svoji extra třídu a první polovinu vyhrála 11:4. V té druhé se pak sice SINNERS na chvíli dostali do svého tempa, Američan junior ale posléze svým AWP sestřelil pokus hříšníků o comeback a svému celku pojistil výhru 16:7.

Chuť překvapit a vyhrát celý zápas ale SINNERS ani po slabší první mapě nepřešla, což plně ukázali na jejich Vertigu. Sice se ze začátku dostali do nezáviděníhodné pozice, když teroristickou stranu prohrávali 0:5, následně ale začali získávat důležité fragy na rampě a první polovinu dokonce vyhráli 8:7. K obrovské radosti fanoušků pak hříšníci získali důležité pistolové kolo, následně dokázali ukočírovat snahu svého silného soka a i s velkou zásluhou skvěle hrajícího SHOCKa s neomylným sniperem oskarem nakonec dokázali celou mapu opanovat v poměru 16:12. SINNERS tak sebrali mapu týmu, který je nejlepší na americké scéně a patří i mezi tu elitu světovou!

Celá série se tedy nakonec dostala na tradiční Mirage. Ke vší snaze SINNERS se ale nepodařilo zastavit rozjetý brazilský vlak. FURIA skvěle rozbíhala oba planty, dokázala se hříšníkům dostat pod kůži a zápas měla jasně pod svoji taktovkou. V druhé půlce pak nepolevovala, ba naopak. A výsledek? Jasných 16:6. I přes neúspěch naších borců ale nemusíme smutnit. Ukázali nám, že i s takovým velikánem se dá hrát a dokonce mu sebrat i jednu mapu. Je jen otázka času, kdy SINNERS budou takové soupeře potkávat jako na běžícím páse, každá taková zkouška je jistě zocelí a přinese cenné zkušenosti. Teď jen podobné příležitosti opakovat častěji.

Spring Sweet Spring #1: play-off pavouk
     Finsko ENCE0         
  Rusko EPG Family2 Úterý 9:00   Rusko EPG Family2      
 Pondělí 12:00   Rusko EPG Family2         
  Bulharsko SKADE0    Středa 12:00   Rusko EPG Family1   
     Švédsko fnatic2         
  Austrálie EXTREMUM2 Úterý 12:00   Švédsko fnatic0      
 Pondělí 15:00   Austrálie EXTREMUM1         
  Polsko AGO0       Středa 18:00   Rusko forZe 
     Rusko Spirit0         
  Kazachstán K230 Úterý 15:00   Rusko forZe2      
 Pondělí 18:00   Rusko forZe2         
  Rusko forZe2    Středa 15:00   Rusko forZe2   
     Brazílie FURIA2         
  Česká republika SINNERS2 Úterý 18:00   Brazílie FURIA1      
 Pondělí 9:00   Česká republika SINNERS1         
  Evropa Lyngby Vik.1            
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.