Přejít k hlavnímu obsahu

Projekt Hazel je skutečností! Společnost Razer letos vydá vlastní speciální roušku

17. 6. 2021 | 09:00 Všechny hry
Razer potvrdil na E3, každoročním veletrhu zaměřujícím se na videoherní průmysl, že projekt Hazel je skutečně na cestě. Co dalšího o speciální roušce prozradil, se dozvíte v tomto článku.
Projekt Hazel
Projekt Hazel
Zdroj: Razer

Společnost oznámila plány na výrobu roušky během CES 2021, o čemž jsme psali i na PLAYzone. Na své akci Razer E3 Keynote řekla, že Projekt Hazel se „stává skutečností“. Na prezentaci Razer uvedl, že jeden ze svých výrobních závodů přeměnil na výrobu certifikovaných chirurgických roušek, které daruje po celém světě. Tato aktivita sice s Projektem Hazel nesouvisí přímo, nicméně byly využity „inženýrství, design a zkušenosti“ z výroby vysoce kvalitních masek, které vložili do Projektu.  

 

E3
E3
Zdroj: Razer

Jak bylo odhadováno (a následně potvrzeno), rouška bude mít vyměnitelné filtry N95 s „laboratorně testovaným“ hodnocením BFE. Maska bude mít bezpečné silikonové těsnění na obličej a je navržena tak, aby byla vodotěsná a odolná proti poškrábání. Kromě těchto „bezpečnostních aspektů“ ovšem má díky jedinečnému designu také výhody v sociální oblasti. 

Díky transparentnímu designu v oblasti spodní části obličeje bude jasně vidět na ústa nositele roušky. Zabudované vnitřní osvětlení zajistí viditelnost na obličej i v případě horších světelných podmínek. „Odolný design“ byl jedním z hlavních aspektů projektu už v okamžiku, kdy byla maska v lednu představena. Filtry vydrží třikrát déle než u chirurgické roušky na jedno použití a na výrobu je použito o 80 % méně materiálu než v případě klasické chirurgické roušky. Vzniká tak mnohem méně odpadu. 
 

Projekt Hazel
Projekt Hazel
Zdroj: Razer

Projekt Hazel do prodeje zatím nejde, dostupný je nyní pouze omezenému počtu testerů, neboť společnost se chce nejprve ujistit, že je vše provedeno správně a získat všechny potřebné certifikace. Očekává se, že plná výroba začne někdy v druhé polovině roku. Nicméně kvůli omezenému množství roušek budou dodávány v balíčcích, kdy první dodání bude pravděpodobně na počátku letošního 4. čtvrtletí. Objednat speciální roušky od Razeru jde pouze skrze zvláštní webové stránky.   

Zdroj: ginx.tv