Přejít k hlavnímu obsahu

Prosby fanoušků byly vyslyšeny. Bulánci 2.0 budou!

17. 5. 2021 | 19:07 Všechny hry
Na české scéně pravděpodobně existuje jen velmi málo hráčů, kteří neznají Bulánky. Tato česká hra z roku 2001, v níž proti sobě bojuje banda polštářů, se stala fenoménem, celkem se tohoto titulu za 20 let stáhlo více než 16 milionů kopií. Přesto se ale jednalo o projekt, který neměl pokračování, ačkoliv po něm fanoušci volali. Až do teď.
Bulánci
Bulánci
Zdroj: Facebook: Bulánci

Letos v březnu jsme vám přinesli exkluzivní rozhovor s tvůrci této jedinečné hry. Padaly sice zmínky, že Bulánci měli či mají potenciál i na jiných platformách, případně v pokračování, oficiálně ale nic potvrzeno nebylo. „V reakcích na sociálních sítích se objevují požadavky na mobilní Bulánky často. Myslíme si, že neméně zajímavá by byla i verze pro konzole. Především Nintendo je pro párty hry ideální,“ zaznělo mimo jiné. 

Čeští hráči, mezi nimi i my, ovšem neztráceli naději a konečně jsme se dočkali. Po 20 letech od vydání prvního dílu hry tvůrci Bulánků dnes oznámili na svém facebookovém profilu, že chystají Bulánky 2.0. Tvůrci se rozhodli vyslyšet výzvy hráčů a Bulánci se tedy vrací. Ovšem pozor, nepůjde jenom o „obyčejný remake“ původní hry! Těšit se můžete na řadu novinek a vylepšení. 

Nebude chybět singleplayer ani multiplayer verze, řada nových levelů, týmové přestřelky nebo dobývací mód. Majitelé konzolí mohou otřít uslzené oči, vývojáři mysleli i na ně, Bulánky tak bude možné hrát na všech platformách, tedy i na konzolích. Oblíbení Bulánci se vrátí ve 3D, svůj „polštář“ si budete moct vyzdobit, v nabídce budou různé typy povlečení i doplňky. Těm zvídavějším jistě udělá radost rozšířená historie, která prozradí více o bulánčím národu. 

Bulánky 2.0 můžete podpořit na Startovači, v nabídce jsou různé odměny podle výše přispěné částky. Cílem je vybrat 500 000 Kč, ovšem vzhledem k tomu, že je tento projekt online teprve chvíli a už bylo vybráno přes 80 % cílové částky, nebojíme se, že by se nakonec neuskutečnil a možná ještě dnes budeme vědět jistě, že Bulánci 2 už jsou podpořeni komunitou naplno. Projekt mimo jiné podpořili i Mazarini a CzechCloud.

Update 19:41, 17.5.2021

Zhruba během dvou hodin se vybralo 100 % cílové částky. Tomu říkáme podpora! 

Štítky: Bulánci