Přejít k hlavnímu obsahu

První závod ve formulích se nejlépe vydařil Lukášovi Přádovi, neskutečně zajel také Erik Vizi

16. 6. 2021 | 14:52 Virtuální závody
Včera večer odstartovala druhá polovina letošní sezóny Virtual GP, což pro závodníky znamenalo jediné – z vozů Mercedes GT-3 se na britském okruhu Silverstone přesedlalo do formulí Dallara IR18, které jsou mnohem rychlejší a citlivější. Komu se tentokrát dařilo nejvíce?
Pódium
Pódium
Zdroj: Virtual GP

Po výměně vozidel při sedmém závodě letošní Virtual GP se nejrychlejším jezdcem stal opět Lukáš Přáda ze stáje ERT Racing Team, čímž se mu podařilo stáhnout dosavadní náskok Lukáše Podstaty z Entropiqu na pouhých 11 bodů. Dalo by se říct, že Virtual GP je letos spíš závodem dvou Lukášů, právě oni dva se totiž už od začátku stále perou o první příčku. Třetí závodník už ztrácí více jak 60 bodů, jinak jim v tom nikdo nijak nebrání.

Round 07
Round 07
Zdroj: Virtual GP

Druhé místo v závodě obsadil Erik Vizi z týmu Lenovo Legion, což pro něj může být velkým úspěchem hlavně proto, že v kvalifikaci skončil až šestnáctý. Startoval tudíž téměř na konci, i přesto se mu ale podařilo předjet mnoho závodníků a ukořistit tak skvělou druhou příčku. O kousek za ním dojel právě reprezentant Entropiqu, Lukáš Podstata, pro kterého to už takový úspěch vzhledem k částečné ztrátě jeho náskoku nebyl. Zajímavým faktem je také to, že parťák Lukáše, Michal Matoušek, dojel sice v kvalifikaci jako úplně první, čímž pro svoji stáj zaznamenal double, samotný závod se mu ale nevydařil a nakonec dojel až jako sedmnáctý.

Tabulka jednotlivců
Tabulka jednotlivců
Zdroj: Virtual GP

Další závod bude na konci měsíce hostit pro změnu belgická trať Spa-Francorchamps, kde se uvidíme už 29. června. Stejně jako při včerejším závodě nás čeká napjatý souboj formulí v těch nejvyšších rychlostech. O startu dalšího kola určitě budeme informovat, tak sleduj web a nemusíš se bát, že něco zmeškáš. Mezitím se můžeš podívat alespoň na záznam závodu ze včera, pokud si to náhodou nestihl živě.

Štítky: Virtual GP
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.