Přejít k hlavnímu obsahu

Ranked systém v Apex Legends? 10. sezóna přinese arény a nové hrdiny

14. 7. 2021 | 08:00 Apex Legends
Vedoucí vývoje Apex Legends odhalil, že se v 10. sezóně dočkáme arén s ranked systémem. Zároveň se můžeme těšit na nové hrdiny, kteří obohatí gameplay hry.
Apex Legends
Apex Legends
Zdroj: Flickr.com

S každou sezónou jsou ve hře provedeny změny, ať už se týkají mapy nebo některých mechanik hry, a samozřejmostí jsou noví hrdinové. V 9. sezóně byla do hry přidána Valkyrie, dcera pilota z Titan Fall série. Největší novinkou pro Apex Legends je ale režim arény, který se okamžitě stal populárnějším než normální herní režim. To, co ale podle hráčů chybí nejvíce, je ranked systém, který by seřadil hráče podle jejich schopnosti. Hra by se tak podle jejich slov stala hratelnější pro ty, kteří si chtějí u hry jen odpočinout a nemají čas na to se stát lepšími hráči. 

Jak to tedy bude s rankedy?

Vedoucí vývoje Vince Zampella potvrdil, že se hra svého rankedu v 10. sezóně dočká. Také dodal, že vývoj prvků hry trvá déle, než si ostatní mysleli. Podle Vince trvá jeden a půl roku než vytvoří hrdinu, který bude moct být přidán do hry. Ohledně rankedu počítá s tím, že je potřeba vyvinout spolehlivý a přesný systém, který bude třídit hráče podle jejich zkušeností. Také doufá, že spuštění rankedu proběhne plynule a bez komplikací. 

Režim arena
Režim arena
Foto: Dexerto