Přejít k hlavnímu obsahu

Rekkles na odchodu z G2 Esports? Čína může být dobrá destinace pro evropskou legendu

3. 9. 2021 | 17:20 League of Legends Spekulace
Po velkém zklamání v letní části LEC, kde se G2 Esports v čele s Rekklesem nedokázali probojovat mezi nejlepší tři týmy, tak přichází už klasické spekulace, zda zůstane sestava ve stejném stavu. Hlavním středem pozornosti se nyní stává právě Rekkles, protože pár zdrojů uvádí informace, že G2 uvažují nad jeho prodejem.
Uvidíme Rekklese mimo LEC?
Uvidíme Rekklese mimo LEC?
Zdroj: Riot Games

Neúspěch a velké utracené peníze. To je něco, s čím si lidé budou Rekklesovu kariéru v G2 Esports pamatovat, pokud by se rozhodl odejít nebo byl odkoupen jiným týmem. Zní to šíleně vůbec napsat, ale tahle situace může nastat, protože někteří lidé, jako například Thorin a Wooloo, se k tomuto tématu začali trochu více aktivně vyjadřovat a nic není úplně vyvráceno. Když už by došlo k potenciálnímu přestupu Rekklese, tak existuje jenom jedna jediná podstatná otázka pro fanoušky. Kam?

Jednou z možností je nová organizace BDS, která nahradí od příští sezóny Schalke 04 Esports v LEC. Těm by se určitě hodila dobrá reklama do začátku, ale kromě nich už nepřipadá v úvahu snad nikdo jiný z Evropy. Ve hře tak může být například Čína, kde organizacím nedělá finanční stránka věci žádný problém. Navíc by nás zde mohla táhnout informace, že Rekkles během angažmá ve Fnatic projevil zájem o přestup právě do čínské ligy LPL. Po Mistrovství světa před čtyřmi lety prohlásil během tiskové konference následující:

Pokud jde o čínské fanoušky, tak jsem stále velmi překvapen. Nečekal jsem, že jich tady mám tolik. Pokud bych mohl v průběhu své kariéry zavítat do LPL, bylo by mi ctí.

Kromě Rekklese se ovšem spekuluje také o dalších členech ze sestavy G2 Esports. Jediným potvrzeným hráčem je Caps, u kterého se asi dá očekávat, že už nebude mít v plánu své působiště měnit. Naopak hodně otázek zůstává nad topem a džunglí, kde Wunder a Jankos nezažili ty nejlepší chvíle a vzhledem k okolnostem, jako je věk, cena na trhu a podobně, se jich už příští rok pod maskou samuraje možná nedočkáme.

Štítky: Rekkles, G2 Esports, Caps
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.