Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games odhalují datum a místo konání Worlds 2021

24. 5. 2021 | 10:10 League of Legends
MSI je za námi, ale už v průběhu včerejška jsme dostali novinky ohledně Worlds 2021. Riot je natolik hodný, že nám odhalili místo a datum konání letošního Světového šampionátu. Znovu se bude konat v Číně, ovšem tentokrát na daleko jiném místě. Finálovou destinací se stalo město Šen-Čen.
Riot Games odhalují místo konání Worlds!
Riot Games odhalují místo konání Worlds!
Zdroj: Riot Games

Finálový zápas se má uskutečnit 6. listopadu a místem konání se stane Universiade Sports Centre v Šen-Čenu na jihu Číny. Tento stadion má kapacitu až pro 60 tisíc diváků najednou a je domovem čínského fotbalového klubu Shenzhen F.C., který hraje Čínskou superligu. Samotný Šen-Čen je páté největší město v Číně a je považován za kolébku čtyř odvětví. Těmi jsou technologie, finance, logistika a kultura.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

“Jsme nesmírně nadšení, že na letošních Worlds posuneme hranice zábavy a sportu, a definujeme tak dalších deset let League of Legends esportu,” řekl John Needham, globální vedoucí esportu v Riot Games. “Šen-Čen je nejvíce kompetitivní a nejinovativnější město v Číně s tisíci startupy a podnikatelskými aktivitami. Právě proto nám toto místo přišlo jako nejlepší možnost pro pořádání našeho finále.”

Zatím není známo, zda se konečně dočkáme fanoušků vpuštěných na stadion, ale to všechno bude záležet na vývoji situace okolo Covid-19. Další informace ke konání Worlds budou zveřejněny v průběhu následujících týdnů a měsíců. Minulý rok se celý Světový šampionát uskutečnil bez fanoušků s výjimkou finálového duelu mezi DAMWON Gaming a Suning, což bylo po dlouhých měsících něco neskutečného.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: Worlds
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.