Přejít k hlavnímu obsahu

Rocket League součástí olympiády? V boji o tučný balík bude i elitní česká trojice

1. 7. 2021 | 12:26 Rocket League
Jak se tak zdá, Rocket League scéna u nás opět ožívá. Před několika týdny jsme vám přinesli česko-polské klání ESPORTOVNIA, v těchto dnech odstartuje Grunex Masters a na scénu opět vstupují známé organizace. Kromě toho si však dva noví hráči ENTERPRISE esports zahrají také soutěž pod záštitou Mezinárodního olympijského výboru.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

Vody Rocket League scény včera rozvířilo oznámení organizace ENTERPRISE esports, která pod svá křídla naverbovala to nejlepší, co domácí rybníček skrývá. Petr 'Lauty' Lauterkranc, Marek 'Nalmon' Weiser a David 'dave' Hronský mají za sebou zvučná angažmá v zahraničí a společně mají na kontě třeba titul z mezinárodní soutěže ESE Rocketmania. ENTERPRISE si vybrali opravdu dobře, tihle kluci mohou mířit opravdu vysoko.

Dva z této sestavy ale mají před sebou ještě větší výzvu. Lautymu a Nalmonovi se totiž ve spolupráci s třetím českým hráčem, teprve šestnáctiletým Jakubem 'Syracks' Mužíkem, podařilo ovládnout východoevropskou kvalifikaci Intel World Open. Tenhle turnaj probíhá jako předehra Letních olympijských her přímo pod záštitou Mezinárodního olympijského výboru, ve hrách Rocket League a Street Fighter V se rozdá půl milionu dolarů.

Lauty, Nalmon a Syracks sice nejsou kompletní trojicí ENTERPRISE, i tak věříme, že na jeden z vrcholů svých kariér náležitě vyladí svou formu. Na finále regionu EMEA se rozdá v přepočtu asi 1,7 milionu korun, konkurenci budou českému triu dělat zástupci dalších koutů Evropy, Blízkého Východu či Afriky a suverénně největším favoritem je francouzské trio hráčů Vitality. Vše vypukne o víkendu 13. a 14. července a my budeme u toho!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.