Přejít k hlavnímu obsahu

Royal Never Give Up postupují do finále MSI!

21. 5. 2021 | 19:53 League of Legends
První semifinálový duel mezi Royal Never Give Up a PSG Talon přinesl neočekávané překvapení. PSG hráli jedny z nejlepších her v historii své organizace a skutečně jim nechybělo moc k tomu, aby vyřadili favority turnaje RNG.
RNG se stávají prvním finalistou MSI
RNG se stávají prvním finalistou MSI
Zdroj: Royal Never Give Up

RNG jsou jedním z hlavních favoritů turnaje, ale v této sérii se pořádně zapotili. PSG se totiž výborně připravili a už od začátku první hry ukazovali, že mají na to postoupit do finále. Nyní se podíváme trochu detailněji na všechny zápasy. Draftovací část v první hře nám odhalila, jak bude vypadat herní styl celé série. Hlavně tedy speciálně na botu, kde se dokola neustále opakovali čtyři šampioni. Nautilus, Braum, Kai’sa a Tristana.

PSG si vypracovali docela slušný náskok, který zaskočil nejednoho fanouška, ale nakonec jim to bylo k ničemu. RNG dokázali dohnat deficit v podobě draků a nakonec získat dračí duši a Elder draka k tomu. Jak si asi dokážete sami představit, tak to byl konec hry pro Tchajwance, kteří ovšem nesložili hlavy dolů a do další hry nastoupili ještě s větším odhodláním.

V druhé hře dokázali PSG tentokrát svůj náskok využít a dotáhnout zápas do vítězného konce. Speciálně za zmínku stojí kombinace Nocturna na topu a Sylase na midu, kteří dokázali skvěle napadat backline týmu RNG a pokaždé tak umožnili zbytku svého týmu bránit se, nebo naopak útočit daleko silněji, než by normálně dělali.

Třetí hra se bohužel PSG nepovedla a RNG toho využili. Problémy přišly hned na začátku, když se na botu stal už během druhého levelu naprostý chaos. Marksman týmu PSG s přezdívkou Doggo byl nakonec ten, který toto odskákal nejvíce a tudíž nemohl být na takové úrovni, aby dokázal svému týmu dostatečně pomoct. RNG tak nyní dělila pouze jedna výhra od postupu do finále MSI.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Třetí hra byla rozhodně ta nejvíce napínavá z celé série. Oba týmy hrály už od začátku velice opatrně, protože si uvědomovaly, že nyní jde naprosto o všechno. První z problémů pro PSG začala být situace s draky, které RNG brali jak na běžícím páse a už v 29. minutě získali dračí duši. 

Doggo se mezitím snažil se svojí Tristanou dělat zázraky a v posledním zápase ukázal, že o něm pravděpodobně ještě uslyšíme. Naprosto se nebál hrát riskantně a to se jeho týmu dokonce začalo vyplácet, když vyhráli několik velkých soubojů po sobě. Bohužel vypadal jako jediný duchapřítomný na straně PSG. Ti si totiž nevšimli dostatečně brzy toho, že RNG začali dělat Elder draka a tudíž o něj přišli. Bohužel v tu chvíli také přišli o všechny své naděje ohledně postupu do finále MSI. RNG si tak nyní mohou jeden den odpočinout a počkat si ve finále na vítěze duelu MAD Lions proti DWG KIA.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.