Přejít k hlavnímu obsahu

Royal Never Give Up se stávají vítězem MSI 2021 po dramatické sérii proti DWG KIA

23. 5. 2021 | 19:33 League of Legends
MSI je u konce a my známe vítěze. Čínští Royal Never Give Up po třech letech znovu zvedají pohár nad hlavu po dramatické sérii proti úřadujícím mistrům světa DWG KIA. Tímto vítězstvím jsme se navíc dočkali pokračování Uziho odkazu v čínské LPL, když marksman týmu RNG GALA dokázal celý turnaj předvádět výkony, které připomínaly jeho legendárního předchůdce.
RNG se stávají vítězem MSI 2021!
RNG se stávají vítězem MSI 2021!
Zdroj: Riot Games

Dnešní sestava Royal Never Give Up určitě chtěla navázat na historii organizace a znovu vyhrát MSI. Tentokrát jim v cestě stáli úřadující mistři světa DWG KIA z Jižní Koreje. Už první hra si pro nás přichystala naprosto neskutečnou podívanou, při které jsme neměli tušení kdo vyhraje. RNG sice dokázali celou hru být ve vedení, ale při souboji o prvního Elder draka přežil jenom jediný člen jejich týmu s tímto buffem. Naštěstí pro ně to nic extra nezměnilo a dokázali si v klidu dojít pro 1-0 vedení ve finálové sérii.

Druhou hru se DWG rozhodli zahrát si se štěstím a viděli jsme naprosto unikátního šampiona na mid – Xeratha pro Showmakera. RNG se sice dostali na začátku hry do lehkého vedení, o to ovšem záhy přišli a Korejci ukázali, že když je na ně největší tlak, tak dokáží předvést nejlepší výkony. Hru dotáhli do vítězného konce a sérii vyrovnali na 1:1.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Třetí hra garantovala jednomu z týmů match point a tudíž šlo o hodně. Draftovací část si pro nás tentokrát nepřipravila nic fascinujícího, ale stejně jsme se dočkali naprosto vyrovnané taktické bitvy. RNG se ovšem postupně dokázali dostat lehce do vedení a dostali tak DWG pod velký tlak. Hlavním rozdílem se nakonec stal marksman GALA, který pokračuje v odkazu Uziho, jako jeden z nejlepších hráčů na této pozici. Match point pro RNG a nervozita na maximu.

DWG KIA se ve čtvrté hře rozhodli vybrat si komfortní šampiony pro každého hráče týmu. Jedinou zajímavostí se stal Renekton na midu v rukou Showmakera, který nám už párkrát ukázal, že právě tento krokodýl dokáže nadělat hroznou neplechu. Hra byla znovu naprosto vyrovnaná, ale RNG udělali až moc chyb a nechali tak DWG získávat draky a scalovat s jejich šampiony. Ti toho naplno využili a Ghost si na konci hry připsal se svojí Tristanou pětizářez. Skóre v sérii 2-2 a nikdo se neodvážil tipovat, kdo dokáže ukořistit poslední výhru v sérii.

Nyní jsme se dostali k poslední hře MSI. Pátý finálový zápas a nervozita se dala krájet. Úřadující mistři světa proti jednomu z nejlepších týmů v historii čínské LPL. Draft byl relativně normální na obou stranách, ale RNG dokázali na začátku hry zahrát daleko lépe a dostali se tak do velice příjemného vedení. Na rozdíl od minulé hry se rozhodli hrát okolo svého topaře a midlanera. To se nakonec vyplatilo, a RNG tak po naprosté demolici DWG zvedají nad hlavu pohár pro vítěze MSI.

První mezinárodní turnaj roku nám ukázal, co přesně můžeme čekat od zbytku této sezóny na profesionální úrovni. RNG jsou znovu po pár letech na vrcholu světové elity a Jižní Korea opět vypadá, že dokáže konkurovat. Ovšem nesmíme zapomenout ani na výkony předvedené evropskými MAD Lions, u kterých nezbývá než doufat, že v létě ovládnou LEC a na Worlds se pokusí zopakovat výkon předvedený na MSI.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.