Přejít k hlavnímu obsahu

Saint_SB10: Fotbal je pro mě vším, provází mě už od malička

7. 8. 2021 | 10:40 EA SPORTS FC 24
Donedávna neznámý Saint_SB10 ohromil celou domácí fifařskou základnu, když porazil několik zvučných jmen a rovnou celý Big Shock! COOL Pohár opanoval. Společně s ním dokázal se svými pomocníky vyhrát i THE NEW AXE EFFECT Showmatch, kde čelil týmu Emericksona. Jeho cesta "from zero to hero" byla doprovázena mnoha emocemi a také několika příběhy mimo herní křeslo.
Saint_SB10
Saint_SB10
Zdroj: PLAYzone

Jaké jsou tvé pocity po necelém měsíci od výhry Big Shock! COOL Poháru? Už jsi zužitkoval finanční odměnu z poháru?

Pocity jsou stále krásné. Prožívám teď (musím zaklepat) po dlouhé době velmi dobré období. Před chvílí jsem se vrátil z dovolené, kterou jsem si maximálně užil. Finanční odměnu jsem ještě neutratil. Nejsem ten typ, který by hned všechno rozházel. Co s ní ale udělám, už tuším, část půjde na pořízení těžko dostupné konzole PS5, část si pošetřím a téměř 1/4 budu darovat na svůj projekt „Běž pomoct“. Ten probíhal celý červenec a šlo o to, že kdokoliv byl v průběhu měsíce běhat, tak uběhnuté kilometry byly převedeny na koruny a výslednou částku budu já osobně z mnoha důvodů posílat na účet „Ligy proti rakovině Praha“.

V předešlém rozhovoru jsi zmínil, že fotbal nejen, že sleduješ, ale i hraješ. Jak dlouho už na reálném pažitu působíš? Fandíš i některým týmům ze zahraničí, nebo jen Bohemce? 

Fotbal je celý můj život, vztah jsem si k němu začal budovat už od školky. V podstatě celou mou mládežnickou kariérou mě provázel jako trenér můj táta. Trávili jsme spolu hromadu času a i díky tomu máme nyní mezi sebou vztah, ve kterém to už není jen otec a syn, ale hlavně nejlepší kamarádi. Každému bych přál, aby měl alespoň trochu podobného tátu, jako mám právě já.

V zahraničí je mi sympatický Liverpool, zejména díky jedinečné atmosféře na stadionu a také tím, že tam zanechali velmi významnou a pozitivní stopu naši čeští zástupci Patrik Berger, Vladimír Šmicer a Milan Baroš. V porovnání s Bohemkou se tohle ale nedá považovat za fandění, Bohemka je naprosto srdcová záležitost. Za období, co fotbal sleduji, je jednoznačně nejoblíbenější hráč Ronaldinho, protože to byl pro mě hráč, který si fotbal užíval ze všech nejvíc a neuvěřitelně se tím bavil. V současnosti je to Cristiano Ronaldo, především díky tomu, jaký je to profesionál.

Už nám odstartovala i nejvyšší domácí fotbalová soutěž. Kdo podle tebe obsadí první příčku a kdo naopak hvozd tabulky? 

Ačkoliv bych si přál, aby někdo přerušil nadvládu Slavie (hlavně proto, aby se neustále všem ostatním týmům nevzdalovala), tak si myslím, že titul opět obhájí. Její spanilou jízdu by podle mě mohl výrazně ohrozit jen její odvěký rival z Letné, tedy pražská Sparta. Naopak na sestup z nejvyšší soutěže vidím Zlín a baráž o sestup pak podle mého názoru budou hrát Pardubice a ač se mi to neříká snadno, protože jsem tam v mládeži nějakou dobu působil a mám tam několik kamarádů, tak Teplice. 

Momentálně v Japonsku probíhají také letní olympijské hry. Podporuješ naše reprezentanty? 

Neřekl bych, že je vyloženě podporuji, ale sleduji je hlavně díky tátovi, se kterým jsem od mala koukal na všechny možné sporty. Palce jim pochopitelně držím a každá medaile mi udělá radost. Ze sportů, kterých se na olympijských hrách účastní naši sportovci mám nejradši a nejčastěji sleduji určitě tenis, kde mi naše holky udělaly velkou radost. Dále mám rád basketbal, vodní slalom a samozřejmě atletiku.

Teď zpátky k FIFĚ. Přece jen už se na víkendovou ligu moc nedbá, ale jak celkově snášíš nestabilní gameplay ve víkendovce? 

Je to věc, která mi dlouhodobě vadí nejvíce. Celkem pravidelně jsem uhrával elitu, která se střídala mezi E3 a E2, a občas jsem zůstal také v G1 na neoblíbeném skóre 22:8. Nervy jsem u toho, musím přiznat, měl a to v podstatě každý víkend. Někdy větší, někdy menší, ale to si myslím, že má každý, kdo se snaží uhrát co nejlepší výsledek. Kdybych měl říct, kde mi hraje nejlépe, tak je to v přátelácích a to i přesto, že gameplay je zde velmi pomalý, ale aspoň je to tak pořád a dá se na to zvyknout, kdežto právě ve víkendové lize je již zmiňovaný gameplay velmi nestabilní.

Hraješ jen FIFU, nebo si na odreagování zahraješ i něco jiného?

Řekl bych, že z 90 % hraju FIFU. Když už je období, kdy FUT moc netáhne, tak hrajeme s kluky profi kluby. Na úplné odreagování občas zapnu kariéru trenéra. Do zbylých 10 % bych dal hry jako Fall Guys nebo Fortnite (i tohle hraji na odreagování s kamarády). Rád si také zahraju nějakou pěknou příběhovku, avšak FIFA prostě patří na číslo jedna.

Do vydání nové FIFY 22 zbývá už jen pár měsíců. Co bys ocenil v nadcházejícím ročníku?

Tak toho je opravdu spoustu. Primární věc, které si přeju každý rok, je stejný gameplay ve všech FUT módech a hlavně v jakoukoliv dobu, dále také přesnější player switching. EA ve svých trailerech neustále ukazuje na to, že se blíží realitě, a proto bych rád, aby to dodrželi a odstranili cancel skilly, protože to s reálným fotbalem nemá absolutně nic společného, stejně jako umut passy. Určitě bych také snížit počet automaticky zablokovaných střel. Další věc, kterou bych změnil, je určitě directional nutmeg. Dále bych si přál, aby byly hratelné karty jako například Xavi, Pirlo, Puyol, Drogba a z nyní aktivních hráčů třeba útočníci typu Kane, Lewandowski a podobně. Zkrátka aby všechno nebylo jen o rychlosti a 5* skills, ale i o kvalitě přihrávek, zakončení a obranných zákrocích. Změnil bych toho určitě ještě dost, ale už teď je můj seznam přání poměrně dlouhý.

Děkuji za rozhovor! Máš na závěr nějaký vzkaz pro své fanoušky nebo všechny příznivce COOL ligy?

Taktéž děkuji a chtěl bych už tradičně poděkovat všem lidem, kteří mě podporují, chodí na streamy a stojí při mně. Je to pro mě motivace a i díky Vám se mi povedl takovýto úspěch. V rozhovoru jsem zmiňoval, jak moc je pro mě důležitá rodina, především jsem zmiňoval fantastický vztah s tátou, ale takřka stejně báječný vztah mám se svou mámou, ženou s obrovským srdcem na správném místě. Ještě jednou bych tak chtěl poděkovat celé své rodině, se kterou společně zvládáme těžké časy a taktéž společně užíváme krásné momenty plné smíchu a lásky. Moc vám za vše děkuji, miluji vás! A na vás vážení fanoušci se těším v nové sezóně, jenž doufám bude minimálně tak úspěšná jako tato!