Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE ve finále Sazka eLEAGUE vyhráli první mapu, SINNERS ale sérii otočili a obhájili prvenství

23. 10. 2021 | 16:30 Counter-Strike 2 Live coverage
Druhý split Sazka eLEAGUE v daném roce je vždy o něco prestižnější. Nabízí větší prize money a letos se taky dočkal LAN finále, které vloni ještě proběhnout nemohlo. Offline premiéra této soutěže probíhá v rámci festivalu For Games, kam se probojovaly čtyři nejlepší CS:GO týmy a také finalisté Dota 2 soutěže.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE
Zdroj: sociální sítě soutěže

Letně-podzimní sezóna Sazka eLEAGUE vypukla ve druhé polovině srpna, po dvou měsících se nyní dočkáme dalšího šampiona. Tři prvenství už mají na kontě SINNERS, ti se ale vůbec poprvé od svého vzniku představí před domácím publikem. Fanoušků mají dost, takže by je to mělo hnát kupředu. I tak ale půjde o jiný typ zážitku.

Druhou přímou místenku v semifinále si vybojovali Entropiq Prague, kteří postoupili na úkor ENTERPRISE, jenž ale ve čtvrtfinále uspěli a určitě nebudou v dalším vzájemném duelu v roli nějakého outsidera. LAN finále pak doplňuje eSuba, která stejně jako ENTERPRISE prošla hladce čtvrtfinálovým kolem, ještě v online prostředí.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Všemi fanoušky dlouho očekávaný offline turnaj je premiérou Sazka eLEAGUE před domácím obecenstvem, všichni jsou tedy zvědaví, jakou show na oblíbeném festivalu For Games předvedou. Jednotlivé hrací dny začínají vždy v 10:00, těsně po vpuštění návštěvníků na výstaviště, samotná tribuna má kapacitu několik stovek sedadel. Bouřlivou atmosféru si domácí CS:GO fanoušci neužili už hodně dlouho, turnaj to tak bude unikátní.

V pátek se můžete těšit na úvodní duel Entropiq Prague vs. ENTERPRISE esports, na což naváží SINNERS proti eSubě okolo 14. hodiny odpolední. Kdo dorazí přímo na místo, tak si posléze může užít premiérovou autogramiádu domácích jedniček. Časově podobný itinerář má také sobotní den, který v kontextu CS:GO lze označit za finálový. Odpoledne nabídne vrcholnou BO5 sérii, která určí nového (nebo staronového) krále ligy.

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.