Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE má za sebou celou základní část, play-off se odehraje offline na For Games

6. 10. 2021 | 11:29 Counter-Strike 2 Reportáž
Velkou novinu se hráči i fanoušci dozvěděli před koncem základní části Sazka eLEAGUE. Tato sezóna nepřijde o své offline finále, které zamíří na For Games. Herní část bude na bude letňanském výstavišti letos zaobírat menší plochu, příznivci CS:GO si ale jistě přijdou na své.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE
Zdroj: trofej pro vítěze

Nejprve je ale potřeba se podívat, jak dopadla základní část. Před závěrečným sedmým kolem bylo jisté, že jednu čtvrtfinálovou dvojici utvoří Sampi.Tipsport a eSuba. Rozhodnuté však nebylo, kdo zamíří přímo do semifinále a také to, kdo si pro sebe uzme šestou místenku na offline finále. Úterní dohrávka ale všechno uzavřela.

V sedmém hracím kole jsme se bohužel nedočkali mnoha vyrovnaných duelů. Dark Tigers v prvním nedělním zápase porazili Semtex.Brute 2:0, čímž uzavřeli postupovou šestici do play-off. eEriness MARVO tak v následném duelu již neměli o co hrát a eSuba si na nich pochutnala. Největší šlágr nedělního programu proti sobě svedl Entropiq Prague a ENTERPRISE esports, což byl přímý souboj o postup do semifinále. Týmy se nakonec rozešly smírně, což díky pomocným parametrům do semifinále dotlačilo prvního jmenovaného. Pokud však EP zvládnou svůj čtvrtfinálový zápas, oba týmy na sebe tak či tak v semifinále narazí. Celou základní část uzavřela úterní dohrávka, ve které si SINNERS pojistili první místo v základní části výhrou nad pátými Sampi.Tipsport.

Výsledky 7. kola:

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Vyřazovací boje jsou naplánovány na víkend 21. až 23. října, kdy proběhne další ročník veletrhu For Games. Na něm podobná zápolení mají dlouholetou tradici především díky soutěžím od TopGamingu, tak uvidíme, kolik dychtivých fanoušků do pražských Letňan dorazí na premiérové offline klání v rámci Sazka eLEAGUE.

Na finální tabulku základní části se můžete podívat níže. Klíč pro play-off je jednoduchý – první dva týmy jdou přímo do semifinále, třetí až šestý tým tabulky čeká čtvrtfinále a zbylé dva celky si zahrají o udržení pro příští rok.

    Finální tabulka soutěže
    Finální tabulka soutěže
    Zdroj: Sazka eLEAGUE
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.