Přejít k hlavnímu obsahu

Shrnutí působení SINNERS v ESL Pro League: I přes páté místo odchází z boje se vztyčenou hlavou

29. 8. 2021 | 10:32 Counter-Strike 2 Reportáž
SINNERS Esports za sebou mají první velkou zkouškou ohněm. Vůbec poprvé se totiž objevili na Tier 1 turnaji za účasti světové špičky. Ze skupiny B v ESL Pro League mířili do play-off, za celkové páté místo a 10 tisíc dolarů k tomu se ale nemusí vůbec stydět.
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: SINNERS Esports

SINNERS do ESL Pro League vstoupili zápasem proti G2. NiKo a spol. byli jasnými favority, jenže hříšníci se nezalekli - po o skoro třídu lepší rozhodující mapu Mirage si připsali šokující vítězství 2:1! Sice to byly bohužel jejich jediné tři body, avšak skalp třetího nejlepšího celku se dlouho bude pamatovat a zapíše do historie. Navíc, celý svět možná poprvé poznal sílu SINNERS a zjistil, že se s nimi musí do budoucna jasně počítat. Tohle je totiž jen začátek!

Další mače přišly za nedlouho, jenže s Complexity, Virtus.pro, OG a forZe přišly smolné prohry. Musíme ale říct, že se všemi týmy nehráli druhé housle a dokonce je i měli často na lopatě, neporazitelní OG se proti nim možná zapotili nejvíce ze všech svých mačů. Co rozhodlo? SINNERS často prohráli úvodní pistolová kola, z čehož pak plynul někdy pomalejší rozjezd. Nejvíce je ale brzdili nezvládnuté force nákupy soupeřů, kterých bylo opravdu hodně a naši jedničku vyhodily z obvykle slušného tempa. Tak jako řekl i třeba beastik na jeho streamu, spoustu kol si hráči prohráli i sami, a to třeba když nezvládli využít své početní výhody či na soupeře vlétli sami.

Buďme ale upřímní, SINNERS do své skupiny vstupovali jako největší outsider. Všem nevěřícím a nepřejícím zavřeli pusu skalpem třetího nejlepšího týmu světa, navíc i v dalších zápasech podávali takové výkony, které jsme všichni napjatě a s radostí sledovali doma u svých obrazovek. S výjimkou oskara šlo pro všechny o premiérové působení v Tier 1 turnaji, což ale jako by nebylo poznat. SINNERS nebyli nervózní, dokázali hrát pod obrovským tlakem a zjistili, že je k té světové elitě dělí už jen opravdu kousek. Hráči mohou být sice ještě zklamání, už jen samotná účast však byla obrovským úspěchem, který zvládli za tak krátkou dobu. Teď je jen potřeba zas a znova šperkovat svou hru a vrátit se silnější.

Sečteno a podtrženo, SINNERS svými výkony rozhodně nezklamali, ba naopak. Ve skupině B berou za páté místo celkově 10 tisíc amerických dolarů, polovina byla jako bonus za výhru nad G2 a ta druhá díky celkovému pátému místu v tabulce. Navíc obdrží i cenné ESL body, díky kterým se kromě pravděpodobné pozice okolo dvacáté příčky tamního rankingu mohou na další EPL dokonce dostat i přímo. Samozřejmě by jich ale ještě musely spoustu vybojovat, aby si udrželi dostačující výchozí pozici.

Na česko-slovenskou jedničku teď nečeká odpočinek, ale společně s dalším předním domácím týmem Entropiq Prague se 10.-12. září zúčastní kvalifikace o jeden slot v prestižním BLAST Premier Fall Showdownu, což je mezizastávka k cestě na další turnaj světové elity, jenž by už měl proběhnout v kodaňské Royal Aréně! Mimo to dále zabojují také v kvalifikacích na poslední RMR event IEM Fall, z kterého by se teoreticky díky tučné dávce bodů mohli při umístění na předních příčkách dostat i na samotný listopadový PGL Major.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.