Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS potvrzují roli favorita a odnášejí si postup na MČR! Jak vypadal finálový víkend?

23. 8. 2021 | 10:42 League of Legends
Druhá zastávka Guseppe MČR Tour je za námi a tentokrát jsme se dočkali dominance SINNERS. Ti stejně jako jejich CS:GO kolegové o víkendu uspěli, akorát v trochu menším měřítku. Ovšem finále nebylo jenom o nich, ale také o ostatních týmech a hráčích, kteří se snažili předvést v co nejlepším světle po konci všech domácích soutěží. Komu se zadařilo nejvíce?
SINNERS postupují na MČR!
SINNERS postupují na MČR!
Zdroj: mcrpc.cz

Osmička kvalifikovaných týmů se o víkendu utkala v rámci druhé zastávky Guseppe MČR Tour o přímý postup na podzimní MČR v League of Legends, které zažívá svůj velký návrat. Před finálovým víkendem byly samozřejmě favoritem hráči týmu SINNERS, kteří zrovna skončili svoji cestu v prestižním turnaji European Masters, kde udělali česko-slovenské scéně výbornou reklamu postupem ze základních skupin play-in fáze.

Na Guseppe MČR Tour se neočekávalo, že by měli mít nějakou konkurenci a bohužel se naše předpovědi také naplnily. Nikdo proti nim nedokázal uhrát ani jednu hru a následují tak eSubu na MČR. Když už jsme zmínili eSubu, tak jejich akademie se také turnaje zúčastnila a skončila v semifinále právě proti SINNERS. Ovšem předvedený výkon touhle akademií byl opravdu výborný a hned několik hráčů na sebe ukázalo ve skvělém světle jako naděje do budoucnosti domácího League of Legends.

“Do turnaje jsme šli s tím, že to jdeme celé vyhrát. Jak už za sebou máme spolu hodně her, tak jsme na sebe zvyklý a prostě ty hry jsme si jako kdyby užívali, takže jsme to brali ze srandy. Nebo ne ze srandy, ale spíše jsme do toho šli s tím, že to vyhrajeme a stačí jenom nadraftit naše picky, které hrajeme a pak už jenom hrát tu naší klasiku. Takže žádný stres,” řekl topař týmu SINNERS Jakub “Garp” Novotný v pozápasovém rozhovoru.

Kromě SINNERS a eSuby se ve výborném světle předvedl mix hráčů pod názvem Krtek Money Life a také samotní finalisté NDGU eSports, jakožto náhodně složený tým hráčů, který porazil v semifinále tým z české nejvyšší ligy – BRUTE. Individuálním výkonem se vyznamenal právě topař tohoto týmu s přezdívkou R0bbed a speciálně jeho Riven nám předvedla naprostá kouzla.

Prokop "Hippowan" Sojka
Prokop "Hippowan" Sojka
Foto: mcrpc.cz

"Překvapilo mě, jak dominantní SINNERS byli. Je u nich vidět opravdu velký posun oproti poslední zastávce, kdy měli menší problémy i třeba s Inaequalis nebo eSuba Academy. Přistoupili k tomu více méně zodpovědně a všechny soupeře přehráli rozdílem několika tříd. Jinak jsme ale viděli spoustu nových tváří, třeba dva zahraniční toplanery Robbeda a M4CI3Ka, kteří vypadali velmi zajímavě, ačkoliv to bylo z jejich strany občas dost divoký. Doufám, že je na naší scéně uvidíme i nadále," uvedl komentátor Prokop "Hippowan" Sojka.

Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.