Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál na Worlds! Midař týmu Beyond Gaming je zabanovaný za matchfixing!

9. 10. 2021 | 10:49 League of Legends Reportáž
Pokud se vám Worlds nezdály dostatečně dramatické, tak midař týmu Beyond Gaming s přezdívkou Maoan je pár hodin před sérií proti korejskému týmu HLE zabanován na zbytek turnaje, konkrétně za matchfixing v duelu proti Galatasaray Esports! Více bizarní novinky jsme se na Mistrovství světa v League of Legends už dlouho nedočkali a zatím nikdo netuší, co přesně bude pro tým následovat.
Beyond Gaming po výhře nad Galatasaray Esports
Beyond Gaming po výhře nad Galatasaray Esports
Zdroj: Riot Games

Určitě jste už někdy o matchfixingu slyšeli. Ale že by se to stalo na největší akci roku v League of Legends a přímo v jeho průběhu pár hodin před rozhodujícím zápasem o postup do základních skupin, je extrém. Ani přitom nešlo o takové to klasické prodání zápasu nebo jednoho výkonu, protože Beyond Gaming nakonec stejně vyhráli, nýbrž o “prodání” svého draftu, kdy midař tohoto týmu s přezdívkou Maoan předem prozradil někomu to, jaké postavy mají v plánu během nadcházejících zápasů hrát.

To by problém sám o sobě nebyl, kdyby se na tyhle informace ovšem nedalo sázet. Člověk, kterému Maoan tyto informace poslal, je zveřejnil mezi více lidí a začaly se objevovat pofidérní sázky na to, že se bude hrát Orianna nebo Sylas. Situace ovšem nabrala na obrátkách ve chvíli, kdy se ani jedna z těchto postav nakonec nehrála a Maoanův kontakt s jeho “kamarády” se rozhodli zveřejnit screenshoty těchto konverzací jako pomstu za všechny prohrané peníze. Tyto novinky byly ihned večer ještě potvrzeny Riot Games, kteří vystavili na sociální sítě vyjádření s oficiálním banem tomuto hráči. Majitel organizace Beyond Gaming se následně k celé problematice vyjadřoval a samotného Maoana se údajně ptal, zda jsou tyto “spekulace” pravda. Ten se ani nesnažil to zapírat a přiznal se. 

Ovšem největším problém je nyní to, že Beyond Gaming nemají na Mistrovství světa náhradníka na mid, takže celá scéna momentálně očekává, co přesně nastane. Majitel této organizace údajně poslal žádost, aby mohl Maoan dnešní rozhodující zápas play-in fáze proti týmu Hanwha Life odehrát, protože výhra tady by znamenala postup do základních skupin a úspěch pro celý Taiwan. O problematice a aktualizacích vás budeme v tomto článku ještě průběžně informovat. Zbytek hracího dne vypadal následovně.

Aktualizace:

Maoanovi nebylo povoleno zúčastnit se série proti Hanwha Life a tím pádem musí za něj na midu hrát topař PK, kterého nahradil jeho roli Liang. Zbytek informací se dozvíme asi později, ale už teď můžeme předpokládat, že touto chybou jsou Beyond Gaming v podstatě eliminovaní z Worlds 2021, škoda pro celý region, protože hráli celkem dobré a pohledné LoLko.

Průběžná podoba vyřazovací části play-in fáze
Průběžná podoba vyřazovací části play-in fáze
Foto: Riot Games
Štítky: Worlds, Matchfixing
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.