Přejít k hlavnímu obsahu

Škoda Motorsport 120 let Trophy jde do finále

7. 7. 2021 | 13:53 Virtuální závody
Symbolicky do víkendu, kdy se v okolí Mladé Boleslavi pojede 48. Rally Bohemia, zapadá vyvrcholení druhého esportového turnaje ze seriálu Škoda eRally Cup. Škoda Motorsport 120 let Trophy čeká živé finále v pátek 9. července od 11 hodin v mladoboleslavském Škoda Muzeu, do nějž se kvalifikovalo 8 nejlepších závodníků dosavadního dějství.
Škoda Motorsport 120 let Trophy
Škoda Motorsport 120 let Trophy
Zdroj: ŠKODA eRally Cup

Základní část tohoto turnaje se odehrála od 1. do 22. června, kdy účastníci absolvovali 4 virtuální soutěže MS s vozy Škoda Fabia WRC – konkrétně švédskou, německou, novozélandskou a britskou rally. Z nich vzešla osmička finalistů, která si to rozdá o hlavní ceny v živém finále na simulátorech Škoda SimRide. Pro 3 nejrychlejší finalisty budou připraveny hodnotné ceny. Vítěz získá bezplatnou zápůjčku vozu Škoda Octavia RS iV na 2 měsíce, druhý v pořadí se může těšit na 2 VIP lístky s ubytováním na Barum Czech Rally Zlín a na celkově třetího čeká svezení v soutěžním speciálu Škoda Fabia některého z dealerských týmů.

Značka Škoda slaví letos 120 let svého působení v motoristickém sportu, což reflektuje i 2. díl esportového seriálu Škoda eRally Cup. Závodění s Fabiemi WRC nabídlo zajímavé souboje, které slibují atraktivní finálové klání. Tentokrát neexistuje jednoznačný favorit, jako tomu bylo u minulého turnaje v osobě Lukáše Matěji. „Šance jsou velmi vyrovnané, bude záležet na okamžité výkonnosti a samozřejmě nezbytném štěstí. Základní část ukázala, že na vítězství může reálně pomýšlet několik borců. Začíná se opět od nuly, všechny předchozí výsledky budou zapomenuty. Komu finálová soutěž nejlépe sedne, se dozvíme těsně před startem reálné Rally Bohemia. Věřím, že si zápolení na simulátorech užijí nejen jezdci, ale i diváci,“ říká vedoucí pořadatelského týmu Škoda eRally Cupu Martin Viďourek.

A kdo že se utká o výhry? Ze základní části postoupil s nejvyšším počtem bodů Ján Kundlák, ale soupeři mu nic nedarovali. Především David Dorňák a Petr Bugyík ho dokázali pravidelně dostávat pod tlak a kdokoliv z nich může vyhrát. Na svou šanci budou jistě čekat zkušení matadoři virtuálního závodění Milan Wolf a Luděk Lušovský. Finálovou osmičku doplní Martin Krejča, Jan Karabina a Jan Navratil. V pátek 9. července bude v sálu Laurin&Klement mladoboleslavského Škoda Muzea k vidění zajímavé klání, diváci mají volný vstup a mohou přijít držet palce svým favoritům přímo do centra dění.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.