Přejít k hlavnímu obsahu

Skupiny AXE FIFA COOL Ligy rozlosovány!

17. 5. 2021 | 14:41 EA SPORTS FC 24
Všech 16 hráčů si našlo během víkendu své skupiny. Z každé čtyřčlenné skupiny, které se hrají systémem GSL, postupují do playoff pouze dva hráči, los byl tedy naprosto klíčový. Kdo získal, a kdo naopak skončil ve skupině smrti?
Los skupin
Los skupin
Zdroj: PLAYzone

Hráči byli nejprve rozděleni do výkonnostních košů na základě výsledků z minulé sezóny. Vzhledem k tomu, že všichni hráči v aktuální 3. sezóně AXE FIFA COOL Ligy již v té předchozí hráli, měl každý po základní části jasné umístění. Z každého ze čtyř košů byl následně vylosován jeden z hráčů do skupin A, B, C a D. Díky tomuto systému, který je ve světě esportů i fotbalu běžně používán, není možné, aby se stalo, že se v jedné skupině potkají dva finalisté minulého ročníku.

Nebudeme to zdržovat, los dopadl následovně:

  • Skupina A (18. 5.) – M4tk05, Dalas94, Caster, MrRici
  • Skupina B (25. 5.) – T9Laky, Riijk, Kobby88, Kucera 
  • Skupina C (1. 6.) – Drmi10, MarioOoso99, Cristy, Sirisetsedm
  • Skupina D (8. 6.) – Seron, Miki, Emerickson, Huhnak

Ve skupině A se potkají dva zástupci Bohemians hned v prvním zápase sezóny – M4tk05 vs. MrRici. Los zde tomuto týmu nepřál, ale samozřejmě stále mají oba šanci na to ze skupiny postoupit. Doplní je Dalas94 z Teplic a Sparťan Caster.

Skupina B, která se odehraje o týden později, už žádný bratrovražedný duel nenabídne, nicméně zde uvidíme v akci vítěze 2. ligy Slávistu Kobbyho88, který se utká s RIIJKem z Entropiq. První zápas skupiny však bude patřit T9Lakymu, který již tradičně hají barvy Plzně a Kucerovi, jedinému hráči nastupujícímu za tým Inside Games.

Drmi10, kterému těsně uniklo vítězství v předchozí sezóně, si to rozdá se Serisetsedm v prvním zápase skupiny C. Doplní je pak další Sparťan MarioOoso99 a Cristy, který mezi sezónami přešel pod Viktorku.

To nejlepší nakonec. Skupina smrti. Skupina D může přinést duel vítěze první a druhé sezóny FIFA COOL Ligy – je zde totiž Seron i jeho bývalý týmový kolega ze Sampi.Tipsport Miki, který již hájí barvy týmu Cryptova. A aby to byla plně smrtící skupina, máme tu také třetího Sparťana Emericksona a vše uzavírá Huhnak, jenž v předchozí sezóně skončil druhý ve druhé lize. Postoupit zde může opravdu každý!
 

Skupina A
Skupina A
Foto: PLAYzone

Skupina A se odehraje již toto úterý (18. 5.) a sledovat ji můžete živě na streamu na Twitch kanále PLAYzonecz od 16:30. Na všechny zápasy si také budete moci vsadit na Tipsport.cz, který bude i během zápasů nabízet živé kurzy. To samozřejmě platí jen pro starší 18ti let.

Štítky: FIFA COOL liga