Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS budou bránit statut neporazitelnost v ESEA Premier dnes večer proti AGO

25. 5. 2021 | 08:31 Counter-Strike 2
SINNERS Esports zatím v ESEA Premier válí! Po dvou úvodních výhrách nad Anonymo a Endpoint poráží i Movistar Riders, 26. nejlepší celek světa. A to i přes to, že po první prohrané mapě měli na té druhé doslova nůž na krku.
SINNERS
SINNERS
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Tři zápasy, tři výhry. Na toto číslo se rozšířila bilance nejlepšího českého týmu SINNERS v 37. sezóně ligy ESEA Premier po včerejším nádherném comebacku proti Movistar Riders. Jak to celé probíhalo? Nejdříve jsme se dostali samozřejmě k výběru map. Tam nás nečekalo nic překvapivého, neboť SINNERS zvolili často hrané Vertigo a jejich soupeř naopak Inferno. Decider pak šel na bedra mapy Nuke. 

Na Vertigu se od SINNERS neočekávalo nic jiného než výhra. K tomu se ale hříšníci nemohli z nějakého důvodu dostat, a to hlavně ze začátku, když za útočnou stranu prohrávali 0:6. Pak se sice trochu dostali do tempa, ale se stavem 4:11 nemohli být po první polovině určitě spokojeni. V té druhé už to bylo výrazně lepší. SINNERS ukázali svou výbornou psychiku, neboť ani za stavu 6:14 nepřestávali hrát na sto procent a celý zápas nakonec i díky skvělému bránění rampy dostali do prodloužení. Bohužel, Movistar Riders se tam už vzpamatovali a s velkou zásluhou Owena "smooya" Butterfielda si nakonec připsali těsné vítězství 19:17.

Lepší náladu na druhou mapu Inferno si rozhodně přinesli hráči soupeře, kteří i přes naše naděje nastavili za teroristickou stranu vysokou laťku a našim střelcům se nepříjemně dostávali pod kůži, dobře útočili na oba planty a připsali si i jednu na první pohled nevyhratelnou 2v4 situaci. SINNERS se tak zmohli pouze na první čtyři kola a do druhé poloviny vstupovali se sedmibodovým deficitem, což ale, stejně jako na Vertigu, byli odhodlaní dotáhnout. A tentokrát to dopadlo úspěšně! Vše začalo vyhranými pistolkami, což je značně posílilo a stav byl rázem 9:11. Pak sice přišla dvě kola ve prospěch Lucase "steel" Lopese a jeho kumpánů, to ale bylo vše, co tato evropská skvadra za obranu předvedla. SINNERS od té chvíle vždy dokázali najít cestu k zisku bodu a své soky vůbec k ničemu nepustili. 16:13 a šlo se na Nuke. Parádní comeback od naší české jedničky!

Decider se týmově mohl zdát velmi vyrovnaný, ale nad všemi přítomnými vyčnívaly dva skvěle hrající hráči – Jindřich "ZEDKO" Chyba a Max "SHOCK" Kvapil. Bývalý hráč a mistr ČR s eXtatus zářil především ze začátku mapy, kdežto SHOCK předvedl své skvělé herní mechaniky v druhé polovině za teroristy.

První půlku začali zase lépe Movistar Riders, kteří si vypracovali těsný náskok, SINNERS ale dotáhli na pro ně přijatelných 7:8. Zajímavé je, že pokud bychom před výměnou stran sečetli killy beastika, SHOCKa a NEOFRAGa, dostaneme se na číslo 16, kdežto sám ZEDKO postřílel v prostředí továrny své soky celkem 21krát! To byl ale pouze fakt, na který hříšníci vůbec nelpí, všem jde totiž o týmový výsledek. 

Teroristická strana dnes SINNERS náramně seděla, což plně předvedli i v druhé části této mapy. Opět dokázali vyhrát pistole a dostali se tak do mírného trháku, který i přes parádního SHOCKa dokázali udržet až do samotného konce. Právě zmiňovaný dvacetiletý hráč rozdával se svým pověstným AK-47 jednu hlavu za druhou a byl klíčovou osobou v cestě za vítězstvím. 

Týmový duch a velká touha zvítězit byli ve třetím kole ESEA Premier značnými faktory k celkovému vítězství, díky kterému SINNERS vévodí tabulce B s devíti body na kontě. Další zápas budou mít na programu za týden, pokud se nic nezmění, tak by 25. května měli vyzvat polskou sestavu AGO.

Zápasy SINNERS Esports v ESEA Premier S37:

Štítky: ESEA Premier, SINNERS
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.