Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenskou soutěž o 100 tisíc euro si zahrají také tři účastníci PGL Majoru, posílení fnatic nebo třeba STYKO

28. 10. 2021 | 15:30 Counter-Strike 2 Turnaj
Druhá sezóna REPUBLEAGUE TIPOS má za sebou své první dvě fáze. Z úvodních šestnácti týmů se dále dostala nejlepší šestice, který v play-off doplní další desítka pozvaných celků. O titul si zahrají dva české týmy, střelci z Entropiqu nebo také STYKO a jeho tým FPX.
REPUBLEAGUE
REPUBLEAGUE
Zdroj: sociální sítě soutěže

Skupinová fáze REPUBLEAGUE TIPOS nabídla velkou show, bohužel již tato část turnaje znamenala konečnou pro trojlístek eSuba, Entropiq Prague, Sampi.Tipsport. Další dva naši zástupci se utkali v Play-In fázi, kde Dynamo Eclot porazili ENTERPRISE esports, kteří následně nezvládli ani druhý zápas o postup a v lize bohužel končí.

Abychom se naladili na pozitivnější notu, tak stačí zmínit, že díky TOP 4 umístění v minulé sezóně si přímou pozvánku do play-off vysloužili SINNERS. Kromě elitního kvarteta z minulých bojů jsme však až dosud neznali zbylé složení play-off, což už ale nyní neplatí. Na webech Liquipedia a HLTV.org se objevila zajímavá sestava.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Původně pozvané kvarteto SKADE, SAW, forZe a SINNERS doplní spousta známých jmen. Jelikož je harmonogram zbytku roku hodně napěchovaný, tak v kuloárech panovaly obavy, koho se slovenským organizátorům podaří sehnat. Nakonec ale složení play-off, které odstartuje 10. listopadu, vypadá opravdu napěchovaně. 

Nejzvučnější jméno mezi šestnácti týmy má sestava Virtus.pro. Aktuální světová dvanáctka aktuálně bojuje na PGL Majoru, což se ale dá říci také o dvou dalších pozvaných týmech. Copenhagen Flames mají poslední dobou parádní formu a jistě budou patřit k favoritům na medaile. O velký úspěch se jistě poperou také GODSENT.

Už jen účast tří účastníků PGL Majoru dodá REPUBLEAGUE TIPOS na prestiži, ani další pozvaní se však nebudou chtít zahanbit. Těšit se totiž můžeme také na účast fnatic, kteří po příchodu smooyi působí nebezpečně. Napravit poslední nezdary se budou pro změnu snažit FunPlus Phoenix v čele se Slovákem STYKEM.

Kompletní seznam účastníků a rozpis osmifinálových zápasů najdete tradičně v našem Zápasovníku.

REPUBLEAGUE TIPOS
REPUBLEAGUE TIPOS
Zdroj: sociální sítě soutěže
Štítky: REPUBLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.