Přejít k hlavnímu obsahu

To je ale smůla. Slovenský hráč Skiter skončil jedinou hru od postupu na The International

10. 7. 2021 | 21:50 Dota 2
Před pár dny jsme vás informovali o úspěchů SabeRLighTa, který s americkým týmem Undying postoupil na The International 10, kde se představí jako první Čech po deseti letech. Nemusí být však jediný. V našlapané uzavřené kvalifikaci pro západní Evropu totiž najdeme jak české, tak i slovenské zástupce.
Skiter
Skiter
Zdroj: Tundra Esports

UPDATE po 10. 7.: Neskutečný příběh bohužel nemá šťastnou tečku. Tundra Esports vyzvali v grandfinálové BO5 sérii OG, tedy obhájce prvenství, bez kterých si málokdo dokáže The International představit. Výběr se slovenským hráčem se dokázal dostat do vedení 2:1, ale ani to nestačilo a OG nebudou na šampionátu chybět. Skiter oproti tomu zůstává jediný krůček před branou, taková porážka kousek od cíle vždy bolí nejvíce.

UPDATE po 9. 7.: Skiterova jízda stále pokračuje! Zatímco Supream ve spodním pavouku narazil na Team Liquid, proti němuž si zahrál jeho tým neuvěřitelnou 100minutovou hru, tak nejlepší slovenský hráč se s týmem Tundra Esports nehodlá zastavit. Po dvou sebevědomých výkonech na Skitera a spol. nestačili ani dvojnásobní mistři světa z OG a Tundra už je v grandfinále! Slovenský reprezentant je tak jediný zápas od toho, aby napodobil zmíněný úspěch SabeRLighTa. Jejich vyzyvatelem bude jeden ze supersilného trojlístku Nigma, Liquid, OG.

UPDATE po 8. 7.: Po Hippomaniacs se bez jediné výhry rozloučil také BOOM. Jeho přemožitelé, Supreamův tým Chicken Fighters, si však následně poradili i s Hellbear Smashers a v pátek bude jejich cesta LB pokračovat proti týmu Liquid. Kromě něj do spodního pavouka spadl také Team Nigma. Sestavu vicemistrů světa přemohl poměrem 2:0 celek Tundra Esports, slovenský hráč Skiter už je tedy ve finále Winners Bracketu! Následujícím soupeřem bude v pátek od 17:00 tým dvojnásobných světových šampionů z OG, dvě výhry Skitera dělí od TI10.

Čtrnáct týmů a jediný postupující. V osudí přitom najdete jména jako Team Nigma, Team Liquid nebo OG, kteří si nedokázali vybojovat přímý postup a musejí se spoléhat na poslední šanci. Dva jmenované týmy jsou navíc mimochodem finalisty dosud posledního světového šampionátu, nyní už je tedy jisté, že na cestě za obhajobou stejného úspěchu bude minimálně jeden z nich chybět. Ani další konkurenty ale není radno podceňovat.

Ze čtrnácti účastníků oficiální DPC ligy bylo osm týmů nasazeno do horního pavouka, zbylá šestice do toho spodního, kde jedna prohra znamená konečnou. Právě tenhle osud potkal český tým Hippomaniacs, který bohužel s obměněnou sestavou nedokázal navázat na úspěchy z minulosti a padl v 1. kole proti týmu ITB.

Ve stejném kole měl o něco více štěstí Ondřej 'Supream' Štarha, který se svými Chicken Fighters prošel do druhého kola. Tam na něj ale bohužel čeká zbývající český hráč, Miroslav 'BOOM' Bičan z týmu Vikin.gg. Tento celek se sice nacházel v horním pavouku, ale tam na úvod nestačil na OG a pro postup nyní musí vyhrát šest zápasů v řadě tou druhou cestou. Pro české fanoušky napínavý duel se odehraje dnes hodin před polednem.

Závěrem samozřejmě nemůžeme zapomínat na naše slovenské čtenáře. Mezi nejlepšími čtyřmi týmy Winners Bracketu se totiž nachází celek Tundra Esports, jehož barvy hájí nejlepší slovenský hráč Oliver 'skiter' Lepko. Tundra v úvodním kole zdolala Brame a ve čtvrtek od 17:00 vyzve Team Liquid v boji o postup mezi tři nejlepší.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.