Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující změny v SK Gaming a Cloud9. Návrat Jesize a naprostá premiéra nováčka!

31. 5. 2021 | 13:15 League of Legends
SK Gaming se po průměrné sezóně rozhodli pro opravdu zajímavé změny, hlavní proměna přichází v jungli a na roli supporta. Mezitím v zámoří se Cloud9 rozhodují pro opravdu fascinující změnu. Na letní část nasazují do základní sestavy naprostého nováčka z jejich akademie, který má nahradit veterána Zvena.
Zven se přesouvá do akademie Cloud9!
Zven se přesouvá do akademie Cloud9!
Zdroj: Cloud9 / Riot Games

Letní část LEC a LCS se nám pomalu blíží a my můžeme sledovat finální přestupy v týmech. V Evropě se jednoznačně nejvíce otřásá role junglerů, ve které uvidíme v létě rovnou dva hráče, kteří se rozhodli role swapnout ze svých hlavních rolí. Jedním z nich bude Bwipo ve Fnatic a druhým bude Treatz v SK Gaming. Právě ti zažili relativně průměrné jaro, ale jednoznačně nejvíce vynikal support Treatz, který přišel před sezónou z TSM.

Nyní se ovšem věci mění a rozhodl se, že si vyzkouší roli junglera. Tato reakce vznikla vzhledem k problémům dosavadního junglera Tynxe, který nebude s týmem nadále pokračovat. Roli supporta doplní bývalý profesionální hráč a současný trenér Jesiz. Dokáže se švédský mladík uchytit v nové roli, nebo se nakonec bude jednat o velkou chybu v podání SK Gaming?

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: grafika PLAYzone

Nyní se podíváme do zámoří. Cloud9 se po nevydařeném MSI rozhodují zamíchat se svojí hlavní sestavou a dlouhodobá jistota týmu marksman Zven se přesouvá do akademického týmu. Co je nejzajímavější je to, že ho v základní sestavě nahradí nováček K1ng, který doteď působil právě v akademii Cloud9. Fanoušci se dělí na polovinu. Jedni tuhle změnu považují za plus a druzí zase za mínus.

Zven odehrál na MSI několik zápasů, ve kterých měl být jednoznačně tahounem svého týmu, ale nedokázal unést tíhu momentu. V jiných zápasech naopak působil dost nevýrazně a právě toto všechno dohromady možná vedlo k této výměně. Druhá možnost je, že Cloud9 chtějí prodat K1nga, a to tím způsobem, že ho nechají odehrát jeden split, ve kterém ukáže co v něm je a možná se zalíbí jiným týmům. Zven mezitím získá zpátky svoji sebedůvěru a C9 budou připraveni v plné síle na Světový šampionát.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: Cloud9, SK Gaming, Zven
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.