Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost Apple údajně vytváří vlastní konzoli

15. 5. 2021 | 14:30 Všechny hry
Společnost Apple je na trhu s elektronikou jméno, které zná snad každý. Nyní Apple údajně pracuje na vývoji přenosné hybridní konzole. Že by chtěl konkurovat Nintendu a jeho Switchi?
Apple údajně chystá novou konzoli
Apple údajně chystá novou konzoli
Zdroj: Unsplash/SCREEN POST

S tvrzením přišla webová stránka Wccftech a pochází z korejské komunitní sítě Clien. Konzole má zahrnovat pokročilý chladicí systém a výkonný nový procesor, který není založen na čipech společnosti řady A & M. Objevené informace také uvádějí, že Apple zjevně jedná s vydavateli jako Ubisoft, aby přinesli nové hry do Apple Arcade. Co to tedy znamená pro budoucnost Apple na herní scéně? 

Vydání hybridní konzole do ruky postaví společnost do přímé konkurence s Nintendem a jeho Switchem, což je nepochybně odvážný krok. Switch vyšel v březnu 2017 a dle statistik se do ledna 2021 prodalo celosvětově přes 78 milionů kusů. Kdyby nová konzole obsahovala také předplacenou službu Apple Arcade, mohla by představovat hrozbu i pro další jako Game Pass a PlayStation Now.  

Nicméně to pouze za předpokladu, že se nové konzoli bude dařit. Když se Apple pokusil na herní scénu vstoupit naposledy s Apple Pippin konzolí v roce 1996, nedopadlo to dobře, spíše naopak. Zatím se ovšem jedná pouze o povídačky a nic nebylo oficiálně potvrzeno, jakékoliv spekulace tedy musíme brát s nadsázkou. V minulosti se také tvrdilo, že Apple chystá gamingový Mac, nic z toho ale nakonec nebylo.   

Apple se do herního průmyslu zapojuje stále více, v současnosti se o něm mluví především kvůli probíhajícímu soudnímu řízení s Epic Games. Třeba společnost odhalí více, až bude po všem. Je ale více než možné, že na nové konzoli si Fortnite nezahrajete!