Přejít k hlavnímu obsahu

Statistiky odhalily, že 41 % hráčů na PlayStationu jsou ženy

31. 5. 2021 | 14:01 Všechny hry
Videoherní průmysl je stále považován za spíše mužské prostředí, stejně tak hraní videoher bývá připisováno spíše pánské části populace. Ve skutečnosti však mezi hráči najdeme větší diverzitu, než bychom možná na první pohled čekali.
Podle nových statistik 41 % hráčů PS tvoří ženy
Podle nových statistik 41 % hráčů PS tvoří ženy
Zdroj: Sony

PlayStation totiž nedávno odhalil, že procento žen, které hrají, postupně vzrůstá, 41 % majitelů konzole PlayStation (konkrétně PS4 a PS5) se tedy identifikuje jako ženy. Během setkání investorů společnost Sony nabídla přehled do toho, jak se PlayStationu v podnikání daří. 

Jedním ze zajímavých údajů bylo právě ono procento hrajících žen. Hodnota od předchozích generací vzrostla – konzoli PlayStation One vlastnilo pouhých 18 % žen. Bohužel pro PS2 a PS3 tyto hodnoty nejsou známy. Tak jako tak je to v „souboji“ muži versus ženy skoro půl napůl.  

Důvod tohoto nárůstu nebyl zveřejněn, nicméně k němu mohla přispět řada faktorů. Nabídka her se stále rozrůstá, je rozmanitější a nabízí výrazné ženské hrdinky. Může to být ovšem také tím, že společenské stigma toho, když žena hraje videohry, postupně ustupuje.  

Tak jako tak je skvělé vidět, že stále více lidí se zajímá o videohry, ať už jako vývojáři, hráči nebo nadšenci. Bylo by zajímavé, kdyby podobná čísla zveřejnily i další herní platformy. A co vy, kdo je vaší oblíbenou protagonistkou ve hrách? Myslíte, že než vyjde další generace PlayStationu, dosáhne poměr 50 na 50? 

Zdroj: kitguru.net