Přejít k hlavnímu obsahu

Statutární město Brno podpořilo MČR 2021

19. 10. 2021 | 15:41 Všechny hry PLAYzone
Největší české esportové turnaje jsou s Brnem neodmyslitelně spojeny, finále Vodafone MČR v počítačových hrách a Samsung MČR v mobilních hrách se již několikátým rokem pravidelně odehrávají právě tam. V letošním roce však soutěže poprvé proběhnou za podpory statutárního města Brna, kterou schválili brněnští zastupitelé v čele s primátorkou Markétou Vaňkovou.
Vodafone MČR 2019
Vodafone MČR 2019
Zdroj: PLAYzone / MČR

„Nepříznivá epidemiologická situace se podepsala i na tomto mistrovství České republiky v počítačových a mobilních hrách. Účast vystavovatelů je omezenější než v předchozích letech, proto jsme se rozhodli akci finančně podpořit. O pořadatelství se totiž navíc uchází i Praha. Bez podpory města by hrozilo zrušení akce pro letošní rok a také její přesunutí do jiného města v dalších letech,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Kreativní průmysly se v průběhu času staly součástí našeho každodenního života. Pro Brno je charakteristický zejména videoherní průmysl, který zde má bohatou tradici. Od roku 2015 Brno pravidelně hostí Mistrovství ČR v počítačových hrách. V tomto nejrychleji rostoucím průmyslovém odvětví na světě vidíme velký potenciál do budoucna, a proto je naším cílem systematicky podporovat jeho rozvoj v našem regionu. Těší mě tedy, že největší české esportové turnaje se opět uskuteční v našem městě,“ vysvětlil náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Od 26. do 28. listopadu proběhne na Brněnském výstavišti vrchol české esportové sezóny, v rámci festivalu Life! se uskuteční velkolepé finále dvou prestižních soutěží. Vodafone MČR v počítačových hrách přivítá nejlepší hráče Counter Strike: Global Offensive. Hlavními favority na titul budou liberečtí SINNERS, kteří v současnosti hrají největší globální soutěže a dlouhodobě se pohybují v nejlepší třicítce světového žebříčku. Druhá velká stage nabídne finále Samsung MČR v mobilních hrách, kde se v Brně střetnou hráči titulů Brawl Stars a Wild Rift. Oba dlouhodobé seriály získaly v letošním roce podporu statutárního města Brna vůbec poprvé.

„Moc si vážíme podpory statutárního města Brna a velmi nás těší, že společně s námi rozvíjí potenciál, který esport má. Brno je dlouhodobým domovem našich největších turnajů a jsem rád, že se akce po roční pauze budou moci opět vrátit před živé publikum. I letos pro diváky z celé České republiky připravujeme jedinečný program a už teď mohu prozradit, že opět nastavíme laťku českého esportu o kousek výš,“ říká Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

Program finále Vodafone MČR v počítačových a Samsung MČR v mobilních hrách:

  • 6. a 7. 11. – Hearthstone (online)
  • 12. 11. až 14. 11. – League of Legends (online)
  • 24. 11. až 28. 11. – CS:GO (živě v Brně)
  • 26. 11. – Brawl Stars (živě v Brně)
  • 27. 11. a 28. 11. – Wild Rift (živě v Brně)
  • 11. a 12. 12. – PUBG: Battlegrounds (online)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.