Přejít k hlavnímu obsahu

Steam knihovna na cesty? Díky nové konzoli od Steamu žádný problém!

15. 7. 2021 | 20:48 Všechny hry
Nintendo Switch v dnešní době nemá konkurenci, a pokud si budete chtít přenést svoje zakoupené hry z různých počítačových platforem, máte smůlu. Pokud Switch nevlastníte a chcete si užít i počítačové hry, právě pro vás je tu novinka s názvem Steam Deck!
Steam Deck
Steam Deck
Zdroj: Valve

Buďme upřímní, momentálně Nintendo Switch nemá žádnou konkurenci. Mobilní telefony jsou kategorie sama pro sebe a PSP, které kdysi dávno bylo hitem, se už nevyrábí. Valve před pár hodinami ale oznámilo, že pracuje na své vlastní přenosné konzoli, která by měla mít podobné vlastnosti jako Nintendo Switch, a dokonce ho i v lecčem předčít. Steam Deck, jak se konzole bude jmenovat, by měl lákat hlavně na přenosnou Steam knihovnu a kromě možnosti hrát v ruce si jej budete moci také připojit k velké obrazovce. Nebo si zapojit myš a klávesnici.

Nejlevnější model bude k dostání za 400 dolarů (8 600 Kč) a bude disponovat úložištěm o velikosti 64 GB. Vyšší modely nabídnou 256, respektive 512 GB, a dostupné budou za 530 (11 500 Kč) či 650 dolarů (14 000 Kč). Poslední dvě verze poběží na rychlém NVMe SSD, úložiště jako takové však u všech tří lze rozšířit microSD kartou. Všechny druhy nabídnou 16 GB RAM, APU Zen 2 + RDNA 2 procesor a vlastní SteamOS 3.0 operační systém. Klíčovým parametrem je baterie, která vydrží mezi 2 až 8 hodinami, což záleží na hrách, jaké hrajete.

Pokud vás Steam Deck zaujal, od pátečních 19 hodin našeho času si jej můžete rezervovat přímo na Steamu. První konzole začnou svým majitelům chodit v prosinci, více informací lze vyčíst na oficiálních stránkách

Štítky: Steam, Steam Deck
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.