Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer zachránil mladého asiata před přepadením

16. 4. 2021 | 11:15 Twitch.tv
Za pohotový dobrý skutek může neznámý mladík z Londýna děkovat malému YouTube tvůrci s přezdívkou Sherwin, který zrovna v nočních hodinách procházel přes náměstí Leicester Square. Dosud neidentifikovaný pachatel se zde pokusil přepadnout a okrást mladého asiata, Sherwin ale naštěstí včas zakročil.
stream
stream
Zdroj: Sherwin

Bylo zrovna tři čtvrtě hodiny po půlnoci, když se Sherwin procházel na jeho obvyklém IRL streamu londýnskými nočními ulicemi. V tu chvíli přes náměstí Leicester Square uslyšel křik a cinkot zvonku na kole, na kterém v tu chvíli ještě seděl napadený mladík. Když se Sherwin otočil, viděl neznámého pachatele shodit cyklistu z jeho kola a následně ho napadnout pravděpodobně s úmyslem krádeže. Napadený měl jediné štěstí, že streamer měl dost odvahy a dobré srdce na to, aby mu okamžitě běžel na pomoc.

Potom, co Sherwin poprvé agresora okřikl se slovy "Nech ho být!", se zloděj sice trochu vylekal, hned se ale ke své oběti chtěl vrátit a vzít si to, co měl původně v plánu, hrdina tohohle příběhu ale mladého asiata bránil vlastním tělem. Pohotově po mladíkově prosbě poté zavolal policii, což pachatele už na dobro zahnalo. Na záznam celé situace se můžete podívat v klipu níže, udělejte si na to názor sami. 

Sherwinova pohotová reakce okamžitě obletěla celý internet hlavně kvůli nedávnému častému utlačování asijských menšin a hnutí #StopAsianHate, které se touhle problematikou zabývá a snaží se ji aktivně řešit. Co na streamerův hrdinský čin říkáte vy? Zachovali byste se stejně, nebo byste se báli především o vaše zdraví a toho, jak by agresor zareagoval?

Zdroj: ginx.tv
Štítky: stream, streamer, irl
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.